Ο Κόμπι Μπράιαντ, ό,τι πιο κοντινό στον ανεπανάληπτο Μάικλ Τζόρνταν, έχει παρουσιάσει το παγκόσμιο μπάσκετ, είχε σώας τας φρένας όταν στα τέλη Αυγούστου προκαλούσε μέσω twitter τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κυνηγήσει τον τίτλο του MVP τη φετινή σεζόν στο ΝΒΑ. Χθες, η πασίγνωστη ιστοσελίδα «Sports Illustrated» τοποθέτησε τον Greek Freak στο Νο 9 των κορυφαίων παικτών του ΝΒΑ αφήνοντας πίσω τεράστια ονόματα όπως οι Κλέι Τόμπσον, Κάιρι Ιρβινγκ, Τζον Ουόλ, Ντάμιαν Λίλαρντ, Μπλέικ Γκρίφιν και Κέβιν Λοβ.

Ουσιαστικά, επιβεβαιώνεται σιγά σιγά η εκτίμηση, που έχουμε διατυπώσει και σε κείμενα των «ΝΕΩΝ», ότι όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, δεν αποκλείεται ο διεθνής φόργουορντ να θεωρείται ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στον πλανήτη! Αυτή τη στιγμή, ο άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς είναι το Νο 1 στη σχετική λίστα του «SI» και πίσω του φιγουράρουν τα ονόματα των Κέβιν Ντουράντ, Στεφ Κέρι, Καουάι Λέναρντ, Τζέιμς Χάρντεν, Ράσελ Ουέστμπρουκ (αν και περσινός MVP), Κρις Πολ, Αντονι Ντέιβις και του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στο σχετικό άρθρο, οι Αμερικανοί περιγράφουν ότι μέσα σε έναν χρόνο ο «Giannis» εκτοξεύθηκε από το «είναι σίγουρα αληθινός;» στο «ποιος θα τον σταματήσει;», υπενθυμίζοντας ότι χάρη στην πληθωρική παρουσία του στα παρκέ (μ.ό. 22,9 πόντοι, 8,8 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ) δικαίως ανακηρύχθηκε στον πιο βελτιωμένο παίκτη του ΝΒΑ (Most Improved Player), ενώ στην παρθενική εμφάνισή του στο All Star Game όχι μόνο συμπεριλήφθηκε στην αρχική πεντάδα της Ανατολικής Περιφέρειας, αλλά σκοράρισε 30 πόντους, και μερικούς μήνες αργότερα είδε το όνομά του στη δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα του ΝΒΑ!

Ολα αυτά τα ατομικά επιτεύγματα του Αντετοκούνμπο εξηγούν εν πολλοίς ότι η Εθνική Ανδρών έχασε κάτι παραπάνω από μια σπουδαία μονάδα, η οποία θα απογείωνε το παιχνίδι της. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με βάση το νέο καλαντάρι της FIBA («παράθυρα») δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο το πότε ακριβώς θα τον ξαναδούμε με τη φανέλα της Εθνικής. Ειδικά, αν η Εθνική δεν καταφέρει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019 και δεν εξασφαλίσει wild card για το Προολυμπιακό (2020), θα αναγκαστεί να περιμένει το Ευρωμπάσκετ 2021.