Ξεκίνησε η στελέχωση με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων στα Κέντρα Κοινότητας σε όλη τη χώρα. Οι πρώτες προκηρύξεις ήδη έχουν εκδοθεί από τους δήμους και υπολογίζεται ότι για τη λειτουργία των συνολικά 250 κέντρων σε όλη την Ελλάδα θα προσληφθούν 700 άτομα.

Οι προσληφθέντες θα υπογράφουν αιτήσεις συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας ενός έτους και ο κάθε φορέας –δήμος θα εκδίδει μεμονωμένα τις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα προσλαμβάνονται στα Κέντρα Κοινότητας είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ Κοινωνικών Επιστημών, ει δυνατόν με εμπειρία σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής προστασίας, πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ Ψυχολόγοι ή σχολικοί ψυχολόγοι, επισκέπτες Υγείας ή νοσηλευτές. Παράλληλα, θα προσλαμβάνονται πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ με ειδίκευση ή / και εμπειρία στη μαθησιακή στήριξη και τη δημιουργική ενασχόληση παιδιών (Νηπιαγωγοί, Εκπαιδευτικοί, Ειδικοί Παιδαγωγοί κ. λπ.) καθώς και διαμεσολαβητές για Ρομά και ευπαθείς ομάδες.

Ανοιχτές για αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους είναι αυτή τη στιγμή οι προκηρύξεις σε πέντε δήμους.

* Ειδικότερα, ο Δήμος Φλώρινας ανακοίνωσε την πρόσληψη τεσσάρων ατόμων για την υλοποίηση της Πράξης Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας. Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ ή ΤΕ, Ψυχολόγοι ΠΕ, Διαμεσολαβητές ΠΕ και ελλείψει αυτού Διαμεσολαβητές ΤΕ και ελλείψει αυτού Διαμεσολαβητές ΔΕ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση είτε αυτοπροσώπως – ή με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο – είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών n Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας του δήμου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 97, ΤΚ 53100 Φλώρινα, τηλ: 23853 – 51027). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 25 Σεπτεμβρίου.

* Συνολικά πέντε άτομα προσωπικό, εκ των οποίων δύο κοινωνικούς λειτουργούς, έναν ψυχολόγο, έναν διαμεσολαβητή και έναν παιδαγωγό θα προσλάβει ο Δήμος Ζακύνθου. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για ένα χρόνο στο Κέντρο Κοινότητας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων καθημερινά από τις 09:00 έως τις 14:00 στο Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ζακύνθου (Ελ. Βενιζέλου 1, τηλ: 26953 62176 –26953 62117) είτε στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου (Πλατεία Σολωμού 1, τηλ: 26953 61300).

* Εναν ψυχολόγο ΠΕ και έναν κοινωνικό λειτουργό ΠΕ/ΤΕ ζητά ο Δήμος Σκοπέλου για το Κέντρο Κοινότητας. Οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως τις 22 Σεπτεμβρίου και η υποβολή θα γίνεται είτε αυτοπροσώπως – ή με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο – είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στο Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του δήμου (Δήμος Σκοπέλου, Τ. Κ. 37003, Σκόπελος Μαγνησίας, τηλ. : 24243 50131 -103).

* Ο Δήμος Μαραθώνα ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ, διάρκειας ενός έτους, ενός ψυχολόγου και ενός κοινωνικού λειτουργού. Για την υποβολή της αίτησης, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να την καταθέσουν είτε αυτοπροσώπως –ή με εξουσιοδοτημένο άτομο –είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφόρος Μαραθώνος 104, Τ. Κ. 19005, Νέα Μάκρη, τηλ: 22943 20525).

* Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ξηρομέρου, Αιτωλοακαρνανίας θα προσληφθούν δύο άτομα (κοινωνικό λειτουργό ΠΕ ή ΤΕ, ψυχολόγο ΠΕ) για να το στελεχώσουν. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση στο γραφείο Ανθρωπίνου Δυναμικού του δήμου (Δήμος Ξηρομέρου, Τ. Κ. 30006, Αστακός, Αιτωλ/νίας, τηλ: 26463 60538).

Η κατανομή σε όλη τη χώρα

Αττική: 133

Θεσσαλονίκη: 3

Κοζάνη: 15

Ρόδος: 22

Δράμα: 2

Λάρισα: 55

Αστακός Αιτωλ/νίας: 2

Αλεξανδρούπολη: 1

Καβάλα: 1

Ζάκυνθος: 5

Ιωάννινα: 1

Λαμία: 1

Σκόπελος: 2

Πάτρα: 1

Φλώρινα: 4

Τρίπολη: 1

Ηράκλειο: 1

Μυτιλήνη: 2

Χανιά: 1