Στο Εθνικό Τυπογραφείο απεστάλη η προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πρόληψη μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ. Πρόκειται για συνολικά 26 θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά τη δημοσίευση τής υπ’ αριθμόν 12Κ/2017 προκήρυξης θα ξεκινήσει να τρέχει και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για θέσεις διπλωματούχων Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΕ, Ηλεκτροτεχνικών Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού ΔΕ, Ηλεκτροτεχνικών Σταθμών – Υποσταθμών ΔΕ, Μηχανοτεχνικών ΑΗΣ, ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων ΔΕ, Μηχανοτεχνικών ΜΕΚ ΔΕ καθώς και Τεχνικών Λοιπών Ειδικοτήτων ΔΕ.

Πάντως, για τις θέσεις της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε περίπτωση που δεν βρεθούν υποψήφιοι που κατέχουν τους κύριους αποδεκτούς τίτλους σπουδών, οι κενές θέσεις θα καλυφθούν επικουρικώς από υποψηφίους με άλλους τίτλους σπουδών και αν πάλι δεν καλυφθούν όλες οι θέσεις θα καλυφθούν σε δεύτερο βαθμό επικουρίας όπου προβλέπεται.

Εκτός των πτυχίων που απαιτούνται για τις προκηρυσσόμενες θέσεις, όμως, σε ορισμένες από αυτές χρειάζονται και πρόσθετα προσόντα τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τις αντίστοιχες θέσεις. Μερικά από τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα είναι η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών Διαδικτύου, η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς και η άδεια άσκησης επαγγέλματος Μηχανικού αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών.

Διευκρινίζεται πως το προσωπικό αναμένεται να απασχοληθεί σε μονάδες στη Ρόδο, στη Δράμα και την Κοζάνη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους πως οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Σημειώνεται ότι το 15% στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων καλύπτεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων, εφόσον υπάρχουν και κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα. Αντίστοιχα, ποσοστό 10% στο σύνολο των θέσεων καλύπτεται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών. Επίσης το 10% των θέσεων καλύπτεται από άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% ενώ το 5% στο σύνολο των θέσεων μπορεί να καλυφθεί από όσους έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και από τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων.

Αρχαιολόγοι για τη ΔΕΗ στην Κοζάνη

Σε πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προχωρά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης. Το προσωπικό θα απασχοληθεί στην εκτέλεση σωστικών ανασκαφών σε αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι βρίσκονται εντός των ορίων των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ ΑΕ στις τοπικές κοινότητες Μαυροπηγής του Δήμου Εορδαίας και Ποντοκώμης του Δήμου Κοζάνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 12 θέσεις, οι 10 για αρχαιολόγους ΠΕ, 1 για ζωοαρχαιολόγους ΠΕ και 1 συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης ΤΕ. Η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι δυόμισι μήνες και όπως αναφέρεται στην προκήρυξη όχι πέραν από τις 15 Δεκεμβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο άτομο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή είτε στα γραφεία της υπηρεσίας (Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής – Κοζάνης, ΤΚ 50004, τηλ. 24610 98800-1 και ώρες 09:00 έως και 13:00). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 19 Σεπτεμβρίου.