Οση ώρα το κοινό στο Βελλίδειο, προχθές το βράδυ, περίμενε την άφιξη του προέδρου της ΝΔ, τα μεγάφωνα έπαιζαν «μπιτάκια». Οταν μάλιστα μπήκε στην αίθουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η μουσική δυνάμωσε κι άλλο και η υποδοχή που του επεφύλαξαν βουλευτές και στελέχη της ΝΔ ήταν πολύ θερμή. Πολλά χειροκροτήματα. Και αγκαλιές, και φιλιά, και σέλφι.

Το παραπολιτικό θέμα πάντως που κυριάρχησε στη Θεσσαλονίκη ήταν –ποιος άλλος; –ο ΠΑΟΚ. Οι παοκτσήδες είναι γνωστό πως έχουν βάλει στη μαύρη λίστα τον πρόεδρο της ΝΔ. Αιτία, η κόντρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Ιβάν Σαββίδη την περασμένη άνοιξη, αλλά και οι δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τον περσινό τελικό Κυπέλλου ότι ο ΠΑΟΚ δεν χρειαζόταν τη βοήθεια της διαιτησίας. Προχθές, όμως, έβαλε ένα ακόμη… αυτογκόλ.

Κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στη ΔΕΘ είπε να περάσει και από τον περίπτερο του ΠΑΟΚ. Εκεί αρχικά είχε μια ειρωνική υποδοχή από έναν φίλαθλο της ομάδας, ο οποίος του είπε: «γεια σου, πρόεδρε παοκτσάκι». Ο Κυριάκος το προσπέρασε και προτίμησε να μιλήσει με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και της Εθνικής αλλά και ευρωβουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ τον πλησίασε και του είπε πως εύχεται ο ΠΑΟΚ να έχει μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη. Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ όμως έχει αποκλειστεί πρόωρα από την Ευρώπη και έτσι το σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρήθηκε άκρως ειρωνικό.

Σχεδόν αμέσως οπαδικά sites του ΠΑΟΚ υποστήριζαν ότι ο Μητσοτάκης έχει εμπάθεια με τον ΠΑΟΚ και πως συνεχίζει να προκαλεί. Τα έβαλαν μάλιστα με τον Ζαγοράκη, αλλά και με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη, επειδή δεν αντέδρασαν μολονότι ήταν παρόντες και είναι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι για αρκετή ώρα μετά το περιστατικό, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ επισκεπτόταν άλλα περίπτερα της Διεθνούς Εκθεσης, αρκετοί απ’ αυτούς που τον ακολουθούσαν προσπαθούσαν να εξηγήσουν αν το σχόλιό του ήταν πράγματι ειρωνικό.
Πώς το έσωσε

Λίγο αργότερα δε ο Αδωνις Γεωργιάδης προσπαθούσε να διορθώσει με δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης το «αυτογκόλ» Κυριάκου, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει πρόθεση να χαλάσει τις σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ. Και αργότερα, στο Βελλίδειο, βουλευτής της ΝΔ από τον Νότο δήλωνε πως το κόμμα τούς θέλει όλους: «Εμείς είμαστε με όλους. Και με τον ΠΑΟΚ και με τον Ολυμπιακό».

Αντε όμως να τα εξηγήσεις όλα αυτά στους παοκτσήδες.

Χθες, πάντως, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Κυριάκος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε με τον ΠΑΟΚ ούτε με καμία ομάδα. Παραδέχθηκε μάλιστα πως έκανε λάθος όταν ευχήθηκε καλή ευρωπαϊκή πορεία στην ομάδα του Βορρά. «Νόμιζα ότι συνέχιζε στην Ευρώπη» δικαιολογήθηκε. Το θέμα είναι πάντως αν τον πιστεύουν οι παοκτσήδες…