Εξηγήσεις και απαντήσεις για τις συνομιλίες που είχε ο Πάνος Καμμένος με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη περιμένει στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαμήνυσε χθες πως ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να εξηγήσει κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής που έχει ζητήσει η ΝΔ «γιατί συνομιλούσε με έναν ισοβίτη». Οπως σημείωσε δηκτικά, έχουμε κατ’ ομολογίαν του υπουργού μια σειρά συνομιλιών με έναν άνθρωπο καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών, όμως κάτι τέτοιο, να μιλάει δηλαδή ένας υπουργός με έναν ισοβίτη, «δεν συμβαίνει σε κανονικές χώρες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλίτευσε και τη συνεργασία ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως αυτό που ενώνει τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα «είναι ο αχαλίνωτος λαϊκισμός και η αγάπη τους για την εξουσία και την καρέκλα».

Κληθείς δε να απαντήσει για τον ισχυρισμό του Πάνου Καμμένου ότι οι ΑΝΕΛ κινούνται στην Κεντροδεξιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας «κινείται στα δεξιά της ΝΔ». «Είμαι ένας μετριοπαθής φιλελεύθερος πολιτικός. Το να παρουσιάζεται η ΝΔ ως ακροδεξιά παράταξη είναι τουλάχιστον αστείο. Πολύ περισσότερο από εκείνους που συνεργάστηκαν με τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να μην εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2015 και να οδηγηθούμε σε εκλογές» κατέληξε.