Εξόφθαλμα διαιτητικά εγκλήματα τα οποία αλλοιώνουν τον βαθμολογικό πίνακα είναι η νέα τάξη πραγμάτων που πρεσβεύει η νεοεκλεγείσα διοίκηση της ΕΠΟ.

Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Μπόνιεκ στον ματωμένο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1985 αλλά ο Λιβάγια που έπεσε ένα μέτρο έξω από την περιοχή και ο ρέφερι, όχι ο Ντάινα, αλλά ο δικός μας Αριστείδης Βάτσιος, που έδειξε τη βούλα.

Ουσιαστικά ο ρέφερι με την απόφασή του να ανοίξει την πόρτα της νίκης στην ΑΕΚ άναψε τη θρυαλλίδα για τα όσα θα συμβούν πριν και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. Περιμένω δήλωση του Γιώργου Βασιλειάδη για τη φάση του γκολ του Ατρομήτου που δεν είδε ο επόπτης και ο διαιτητής στο δεύτερο χθεσινό διαιτητικό έγκλημα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι υπέρμαχος της χρήσης του βίντεο – ριπλέι, του γνωστού VAR, και περιπτώσεις όπως αυτή στη Λάρισα ενισχύει τις θέσεις του. Βεβαίως έχει κάθε δίκιο να φωνάζει η ομάδα του Περιστερίου για αλλοίωση αποτελέσματος που της στερεί δύο βαθμούς και την πρώτη της νίκη.

Στις μέσες ψυχικές θερμοκρασίες όλοι είμαστε περίπου ίσοι. Ο πραγματικός μας εαυτός κρίνεται στις ακραίες συνθήκες, όταν αναμετριέται με τα λάθη και τις αδράνειές μας.

Ο Μπέσνικ Χάσι ξεφυλλίζει την ποδοσφαιρική Βίβλο αναζητώντας τη λύση στο πρόβλημα που του προκάλεσε η εξαιρετικά γρήγορη φθορά της δύναμής του στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού.

Οταν ο Αλμπέρτο Μποτία αναγκάζεται εκ των συνθηκών να αναλάβει πρωτοβουλία να μιλήσει στους συμπαίκτες του από τους οποίους ζητά να ανταποκριθούν τις ευθύνες τους, μία μόνο ερμηνεία μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός: ο Χάσι έχασε τον έλεγχο των αποδυτηρίων.

Είναι οξύμωρο σχήμα αλλά τα αποδυτήρια των ομάδων λειτουργούν με κανόνες νηπιαγωγείου. Ο σεβασμός των ποδοσφαιριστών προς τον προπονητή εκπηγάζει από τον φόβο.

Πρόκειται για μακιαβελική προσέγγιση των σχέσεων ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και τον εκάστοτε προπονητή που δυστυχώς ή ευτυχώς αποτελεί μία από τις Αλήθειες του αθλήματος.

Τα αποθέματα των στοιχείων του Χάσι που προκαλούν φόβο στα αποδυτήρια είναι αποδεδειγμένο πως εξατμίζονται με την ίδια ταχύτητα που εξατμίζονται οι φυσαλίδες στο ανθρακούχο νερό.

Και βέβαια, το δίλημμα είναι πλέον ξεκάθαρο. Με ή χωρίς Χάσι στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ; Σουντόκου για δυνατούς λύτες.