Στα σκουπίδια πέταξε πολύ γρήγορα ο Μπέσνικ Χάσι τους πόντους που είχε πάρει από τη διαχείριση των προκριματικών του καλοκαιριού, με τον Ολυμπιακό να σώζει στις καθυστερήσεις την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στο Γ. Καραϊσκάκης (1-1). Ο Χάσι,το καλοκαίρι το έβγαλε με άριστα βάζοντας τον Ολυμπιακό θριαμβευτικά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο με το που άνοιξε το… σχολείο τού πρωταθλήματος και της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο κοσοβάρος τεχνικός φαίνεται ότι δεν κράτησε τις σημειώσεις από το καλοκαίρι. Είναι εντελώς λάθος το «διάβασμα» των παιχνιδιών και ουσιαστικά πιάστηκε μετεξεταστέος, ενώ κινδυνεύει να «κοπεί» πριν μπει καν ο Οκτώβριος. Αν η ομάδα του έχει την ίδια τραγική εικόνα και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, τότε θα μείνει από νωρίς αρκετά πίσω στο πρωτάθλημα, με συνέπεια ο κόουτς να είναι στον «αέρα».

Τα γκολ που έχουν σημειώσει οι παίκτες του στις καθυστερήσεις (ο Πάρντο με τη Σπόρτινγκ και ο Τζούρτζεβιτς απέναντι στον Αστέρα) μπορεί να έδωσαν κάποιες εντυπώσεις στους Ερυθρόλευκους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έκρυψαν κάτω από το χαλάκι την άσχημη απόδοση.

Σε ένα από τα πιο πλούσια και ποιοτικά ρόστερ που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός (και μάλιστα με τη διοίκηση να έχει εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες του προπονητή), ο Χάσι επιμένει να μην το αξιοποιεί, λες και δεν εμπιστεύεται κάποιους παίκτες.

Διότι το να ξεκινά για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι οκτώ ίδιους παίκτες, με κάποιους να έχουν «σκάσει» (ο Ζιλέ από την κούραση θύμιζε… βετεράνο, σε λάθος θέση μάλιστα, ενώ ο Οτζίτζα Οφόε, που παίζει βασικός μέχρι και στα οικογενειακά διπλά, έχει παραδώσει πνεύμα). Ο Μάριν για τρίτο παιχνίδι βασικός, χωρίς να έχει δείξει τίποτε, όταν τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος ο Κώστας Φορτούνης ξέρει πολύ καλύτερα τι σημαίνουν για την ομάδα του και ιδιαίτερα στα εντός έδρας είναι καλός (αλλά δεν έπαιξε προχθές).

Ο Πάρντο, κορυφαίος στα λίγα λεπτά που μπήκε με τη Σπόρτινγκ, δεν άρχισε βασικός, ενώ ο Χάσι έχει απενεργοποιήσει εντελώς και τον Μίλιτς!

Ο Ανδρούτσος ήταν εξαιρετικός με τη Λάρισα και εδώ μπήκε στο 78′ (!) προλαβαίνοντας να κερδίσει το πέναλτι.

Ο Ζντιέλαρ είναι το φωτεινό παράδειγμα για το πόσο καλά λειτουργεί το σωστό ροτέισον, μαζεύοντας την εικόνα της ομάδας στα μετόπισθεν ως αλλαγή και ήταν κορυφαίος.

«Νιώθω μεγάλη πίεση στον πάγκο, αλλά έτσι είναι στις μεγάλες ομάδες» τόνισε ο Χάσι, του οποίου η ομάδα (Λέγκια) πέρυσι είχε ίδια αγωνιστική συμπεριφορά και απολύθηκε πολύ γρήγορα.