Τιμωρία

Σε αυτή την αρχή της σεζόν είχαμε κάποια ματς να διεξάγονται με κλειστές πόρτες, χωρίς θεατές, ένεκα ποινών που έπεσαν την περασμένη σεζόν. Δύο ήταν τα αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση: αφενός η ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο και αφετέρου το 1-1 του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα στο Γ. Καραϊσκάκης. Για να αποδειχθεί ότι δεν είναι μόνο το οικονομικό που πονά τις τσέπες των διοικητικών, αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι μπορεί να έχει επιπτώσεις. Γιατί αυτές οι δύο ισοπαλίες ενδέχεται να μετρήσουν στην οικονομία του πρωταθλήματος και, παράλληλα, μπορεί και να προέκυψαν λόγω του «κρύου» γηπέδου.

Αρα, ένα καλό μάθημα ενόψει της συνέχειας. Προς όσους πρέπει να το λάβουν. Και να πράξουν αναλόγως, να συνετίσουν όσους πρέπει να συνετιστούν.

Ναυάγιο

Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι επιθετικοί σε αυτή τη στροφή του πρωταθλήματος. Να έπαθαν αφλογιστία ξαφνικά; Ηταν ολότελα παράξενο αυτό που συνέβη και όλοι δυσκολεύτηκαν να βρουν τα δίχτυα. Ενίοτε, δε, σε υπερβολικό βαθμό. Τα 0-0 έπεσαν σύννεφο, ενώ σε Περιστέρι, Λιβαδειά και Φάληρο τα γκολ ήρθαν με πέναλτι. Στο Περιστέρι δε, ανύπαρκτο. Δεν είναι ακριβώς θέμα αντιποδοσφαίρου. Αλλά αν θέλουμε να δώσουμε μια εξήγηση τη βρίσκουμε αναλύοντας το πλάνο των προπονητών, που συχνά πυκνά εμφανίζονται υπέρ το δέον επιφυλακτικοί. Και μετά ζητούν να γυρίσει ο κόσμος στις εξέδρες ώστε να απολαύσει ποδόσφαιρο. Το… ποιο;

Πετρούνιας

«Καιρό είχα να χαρώ μια τέτοια εκτέλεση του Λευτέρη». Τα λόγια τού πλέον απαιτητικού (και τελειομανούς) προπονητή Δημήτρη Ράφτη δείχνουν απλώς τον επαγγελματισμό και την κλάση του Λευτέρη Πετρούνια ακόμη και σε έναν αγώνα όπως ο τελικός του Τσάλεντζ Καπ ενόργανης στο Παρίσι, όπου ο άρχοντας των δαχτυλιδιών πήρε ξανά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους (με 15.500 β. βαθμολογήθηκε η εκτέλεση του προγράμματός του στον τελικό).

«Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η ακίνητη έξοδος του Λευτέρη, τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό. Πάνω στους κρίκους τα κάνει όλα να μοιάζουν εύκολα και χαίρομαι που βρίσκει επιπλέον την ψυχραιμία να προσγειώνεται σωστά. Στην έξοδο θα κριθεί άλλωστε το χρυσό μετάλλιο, όταν βρει απέναντί του όλους τους κορυφαίους αντιπάλους. Ολόκληρο το πρόγραμμά του στον τελικό ήταν υπέροχο.

Είχε πολύ καλό ρυθμό», υποστήριξε ο Δημήτρης Ράφτης που είδε επίσης τον Κώστα Κωνσταντινίδη να παίρνει την 5η θέση στο ίδιο αγώνισμα αλλά και εξαιρετικές προσπάθειες και από τους άλλους αθλητές (Ηλιόπουλος, Τανταλίδης, Χρ. Κωνσταντινίδης, Χατζηευσταθίου). Ποιος αντιλέγει ότι ο σούπερμαν Πετρούνιας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση;

Περιστέρι

Επεισόδια και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, από οπαδούς που έφεραν διακριτικά της ΑΕΚ, προκλήθηκαν χθες το απόγευμα. Η κατάσταση ήταν φορτισμένη από νωρίς. Οπαδοί που επέβαιναν σε περίπου 70 μοτοσικλέτες εξαπέλυσαν επίθεση με πέτρες και βεγγαλικά στα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Ατρομήτου στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ και με χρήση χημικών απώθησε τους νεαρούς. Ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους και 10 νεαροί οδηγήθηκαν στην Αστυνομία.