Η ΑΕΚ είχε 17 τελικές για να πετύχει γκολ, αλλά νίκησε τη Λαμία στο Περιστέρι από ένα λάθος σφύριγμα! Κι αυτό έγινε από τον διαιτητή Βάτσιο, ο οποίος υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Λιβάγια από τον Ακόστα, η οποία όμως έγινε έξω από την περιοχή. Ηταν το 81ο λεπτό και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος νίκησε τον Παπαδόπουλο και έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ, η οποία είναι μόνη στην κορυφή.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ φάνηκε στο α’ μέρος να έχει μείνει στη Ριέκα. Πίεζε, αλλά ουσιαστικά δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις φάσεις που θα ήθελε. Στο β’ μέρος, η πίεση αυξήθηκε και με την είσοδο του Λιβάια η ΑΕΚ εγκλώβισε τη Λαμία, δημιούργησε πολλές φάσεις, αλλά είχε να αντιμετωπίσει τον εξαιρετικό τερματοφύλακα Νίκο Παπαδόπουλο. Οσον αφορά τη νεοφώτιστη ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, έδειξε για ακόμα μια φορά πως δεν είναι εύκολος αντίπαλος.

«Η ομάδα μας είναι μαχητική και δυναμική. Δεν καταφέραμε να πάρουμε αποτέλεσμα, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια» σημείωσε ο τεχνικός της Λαμίας.

«Ηταν δύσκολο ύστερα από μια μεγάλη νίκη να υπάρχει σωστή αντίδραση. Η αμυντική λειτουργία της Λαμίας μάς δυσκόλεψε, αλλά δουλέψαμε για να δημιουργήσουμε φάσεις. Προέχει το ματς του Κυπέλλου (επίσης με Λαμία) και μετά να ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό» είπε ο Χιμένεθ, ο οποίος αναφέρθηκε και στη βοήθεια από τον πάγκο: «Το σημαντικό είναι αυτοί που καλούνται να παίξουν να είναι σε θέση να προσφέρουν» σημείωσε.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (90+1′ Αναστασόπουλος), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Ομο, Ακόστα, Πίτι (84′ Λινάρδος), Βασιλαντωνόπουλος (87′ Τσούκαλος), Βάντερσον.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες (46′ Γκάλο), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Κλωναρίδης (64′ Λιβάια), Μπακασέτας (72′ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.