Το νέο έτος πιθανόν θα ακουμπήσει ξανά μπάλα ο Ουσμάν Ντεμπελέ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Χετάφε.

Ο γάλλος επιθετικός υπέστη ρήξη τένοντα του μηριαίου δικεφάλου του αριστερού του ποδιού και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη Φινλανδία από τον δρα Σάκαρι Οράβα, ενώ υπολογίζεται πως θα απουσιάσει από τα γήπεδα τρεις έως τέσσερις μήνες.

Αν οι ιατρικές εκτιμήσεις για την επιστροφή του επαναξιολογηθούν προς το χειρότερο (τουλάχιστον πέντε μήνες), τότε η Μπάρτσελόνα θα ζητήσει από την ισπανική λίγκα να αντικαταστήσει τον παίκτη. Οι επιλογές της ωστόσο θα είναι περιορισμένες, αφού θα έχει δικαίωμα να πάρει ποδοσφαιριστή που είτε είναι ελεύθερος είτε αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Το βέβαιο προς το παρόν είναι πως ο Ντεμπελέ δεν θα παίξει στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπάρτσα κατάφερε πάντως να φύγει νικήτρια από την έδρα της Χετάφε με 2-1 με ανατροπή σκορ και βοήθεια από τον πάγκο (σκόρερ οι Ντένις Σουάρες και Παουλίνιο) και να παραμείνει μόνη πρώτη με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη Ρεάλ που επικράτησε της Σοσιεδάδ στο Ανοέτα με 3-1 .

Νικηφόρα πρεμιέρα της Ατλέτικο στο νέο της γήπεδο, στο Γουάντα Μετροπολιτάνο, με 1-0 επί της Μάλαγα. Το ιστορικό γκολ πέτυχε ο Γκριεζμάν.

Στα άλλα παιχνίδια: Μπέτις – Λα Κορούνια 2-1, Λεβάντε – Βαλένθια 1-1, Εϊμπαρ – Λεγανές 1-0, Αλαβές – Βιγιαρεάλ 0-3, Χιρόνα – εβίλλη 0-1, Λας Πάλμας – Μπιλμπάο 1-0.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 12, Σεβίλλη 10.