«Η περιβαλλοντική ζημιά είναι πρωτόγνωρη και πολύ σοβαρή. Σε ορισμένα σημεία του δήμου μας το πρόβλημα είναι εξαιρετικά μεγάλο. Από το Φάληρο προς το Ελληνικό η κατάσταση είναι τραγική. Βάλαμε πινακίδες και κόκκινες κορδέλες παντού και έχουμε επισημάνει την ακαταλληλότητα όλων των ακτών μας. Βέβαια, τα κρατικά ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν την απορρύπανση μόλις την περασμένη Παρασκευή, πράγμα που δείχνει την καθυστέρηση, και αυτή τη στιγμή επιχειρούν μόλις σε ένα από τα επτά σημεία της παραλιακής μας ζώνης. Η τουριστική κίνηση στην παραλιακή ζώνη έχει μειωθεί αισθητά. Τα καταστήματα υπολειτουργούν και πιθανώς κάποια, εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης της κίνησης, να έχουν κλείσει κιόλας. Η οικονομική δραστηριότητα του παραλιακού μετώπου έχει σαφέστατα στραγγαλιστεί.

Η οικολογική αυτή καταστροφή έχει, όμως, επίπτωση και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων που μένουν εδώ, των κατοίκων του Αλίμου. Σκεφτείτε ότι μένουν σε έναν παραλιακό δήμο, δεν μπορούν να κατέβουν στην παραλία, δεν μπορούν να σταθούν από τις αναθυμιάσεις, μυρίζει παντού πετρέλαιο.

Μέλημά μας τώρα είναι να καθαριστούν οι ακτές μας και αμέσως μετά θα κινηθούμε νομικά και θα καταθέσουμε αγωγή για την αποζημίωση για να διεκδικήσει ο δήμος όλα όσα έχει χάσει ως αποτέλεσμα της θαλάσσιας ρύπανσης και της μόλυνσης των παραλιών μας».