Ενημερώθηκα κι εγώ μαζί με τους αναγνώστες των οικονομικών σελίδων των «ΝΕΩΝ» για το ταξίδι της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου στη μακρινή Κίνα όπου ούτε λίγο ούτε πολύ θα λείπει για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, «η κυρία Κονιόρδου θα αναχωρήσει από το Πεκίνο, επιστρέφοντας στην Αθήνα την 1η Οκτωβρίου, μετακινούμενη στο διάστημα αυτό ιδιωτικά». Οπερ εστί μεθερμηνευόμενον ότι για 14 ημέρες ξεχάστε τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο θα έπαιρνε αποφάσεις για τα αρχαία του Ελληνικού (με δεδομένο ότι μαζί της ταξιδεύει και η γενική γραμματέας του υπουργείου Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, που εκ της θέσεώς της προΐσταται του ΚΑΣ).

Εχω πάντως την αίσθηση ότι τα ταξίδια της υπουργού θα συνεχιστούν και μετά την 1η Οκτωβρίου. Το λέω αυτό επειδή διαβάζω στην έγκριτη ιστοσελίδα της Γερμανικής Ραδιοφωνίας (Deutschlandfunk) για την επερχόμενη παράσταση του σπουδαίου αμερικανού σκηνοθέτη Μπομπ Ουίλσον, η οποία έχει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Πιερ Μπουλέζ του Βερολίνου.

Στην παράσταση, με έμπνευση τη Μεταρρύθμιση του Λούθηρου, από την οποία συμπληρώνονται 500 χρόνια, υπάρχει μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: εμφανίζεται η Λυδία Κονιόρδου, φίλη εδώ και πολλά χρόνια του σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμφανίζεται στον ρόλο μιας μαυροντυμένης Γυναίκας. Οπως γράφει η Γιούλια Κάιζερ, «θα μπορούσε να συμβολίζει έναν εκπεσόντα άγγελο ή το Σκότος που αντιμετώπισε ο Λούθηρος κατά τις σπουδές του στην καθολική Ρώμη». Στα υπόψιν ότι η παράσταση προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου. Ακούει κανείς στο Ελληνικό;
O Αδωνις, ο Καμμένος και η… Μπάρμπι

Πόσες κούκλες Μπάρμπι χωράνε σε δύο σακούλες των καταστημάτων Selfridges του Λονδίνου; Δεν το ρωτάω τυχαία αυτό. Η χθεσινή επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Εθνικής Αμυνας της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο ήταν για το ύψος της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων του υπουργείου προς αξιοποίηση. Τώρα θα μου πείτε πού κολλάνε τα στρατιωτικά θέματα και το χακί με τη…ροζ Μπάρμπι; Αν διαβάσετε τη συνέχεια θα καταλάβετε.

Στο ξεκίνημα της ερώτησής του ο Γεωργιάδης δεν έχασε την ευκαιρία και επιτέθηκε στον Καμμένο – «ωραία τα ψώνια στο Λονδίνο;». Τον κατηγόρησε πως αντί να ασχολείται με σοβαρά θέματα στη χώρα μας κάνει ψώνια στο Λονδίνο από το κατάστημα Selfridges χρησιμοποιώντας μάλιστα μια Τζάγκουαρ.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα το Σαββατοκύριακο που εμφάνιζαν τον υπουργό στο Λονδίνο με σακούλες στα χέρια του. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε πως αν κάτι τέτοιο το έκανε ένας υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, τότε ο Καμμένος θα είχε ξεσηκωθεί και θα το είχε κάνει μέγα θέμα στο Διαδίκτυο. Ζήτησε δε να μάθει τι ψώνια έκανε ο υπουργός την ώρα που καταστρεφόταν η Νότια Αττική από την πετρελαιοκηλίδα.

Ο Καμμένος υποστήριξε πως η Τζάγκουαρ ήταν υπηρεσιακή –ανήκε στην Πρεσβεία –και πως τη χρησιμοποίησε για λίγη ώρα για να πάει στο κατάστημα Selfridges. Για να πάρει όμως τι; «Πήγα μεταξύ της επίσημης συναντήσεως και του γεύματος (σ.σ. με τον βρετανό ομόλογό του) να αγοράσω για τα παιδιά μου δώρο μία κούκλα Μπάρμπι».