Καλό το θετικό αφήγημα που παρουσίασε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χρειάζεται όμως και η αντιπολίτευση, λένε στη ΝΔ, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής χιλιάδων πολιτών.

Η Πειραιώς ρίχνει μεγάλο βάρος στην οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή στις ακτές της Αττικής σχολιάζοντας ότι «ο Πρωθυπουργός σφυρίζει αδιάφορα. «Φιλότιμο για τις ευθύνες τους δεν διαθέτουν» ανέφερε μεταξύ άλλων η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ, που επιμένει πως θα πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Χθες, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης πραγματοποίησε ένα –δυσάρεστο όπως έγραψε στο twitter –οδοιπορικό με συνεργάτες του στις «μαύρες» παραλίες του Αλίμου, της Γλυφάδας, του Ελληνικού, του Π. Φαλήρου. Ποστάρισε δε και φωτογραφίες σχολιάζοντας πως η πετρελαιοκηλίδα παραμένει εκεί όπως και η «κυβερνητική ανικανότητα. Αυτή η κηλίδα μαυρίζει τη θάλασσα και την ψυχή μας».

«Φταίνε τα στελέχη»!

Υπάρχουν όμως και χειρότερα από το υπουργείο Ναυτιλίας. Οπως, ας πούμε, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση για το ατύχημα με το «Αγία Ζώνη ΙΙ» μόλις χθες το απόγευμα. Σχεδόν, δηλαδή, μία εβδομάδα μετά το περιστατικό και αφού «μαύρισαν» οι ακτές της Αττικής από άκρη σε άκρη. Τι λέει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα τόσο από τον Κουρουμπλή όσο και από την Περιφέρεια Αττικής και τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου. Ποιος φταίει; Τα υπηρεσιακά στελέχη: «Η επιχείρηση αυτή ανέδειξε τις χρόνιες παθογένειες των μηχανισμών της δημόσιας διοίκησης, οι οποίες αποτελούν ένα ακόμα σύμπτωμα του δικομματικού συστήματος του τρόπου και της αδράνειας με τον οποίο αντιμετώπισε τον κρατικό μηχανισμό. Οι πρωτοβουλίες και σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να είναι άμεσες και ριζικές» σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα…