Η πετρελαιοκηλίδα απειλεί πλέον να αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της και στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αφού μετά την αντιπολίτευση και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν ολιγωρίες και ελλιπή συντονισμό, εξηγήσεις από τους συναρμόδιους υπουργούς Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος περιμένουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, η ΝΔ επιμένει να ζητεί την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Από τους πειραιώτες βουλευτές Θοδωρή Δρίτσα και Νίνα Κασιμάτη, τον Νίκο Ξυδάκη και τον Γιώργο Δημαρά που εκλέγονται στη Β’ Αθήνας, αλλά και μια σειρά βουλευτών της περιφέρειας με οικολογικές ευαισθησίες, όπως η Κατερίνα Ιγγλέση, ζητούνται επιτακτικά εξηγήσεις, επιτείνοντας την αναταραχή που προκαλεί η πετρελαιοκηλίδα στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού –και η οποία οδηγεί τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υφυπουργόΝαυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό και τον αναπληρωτή υπουργό ΠεριβάλλοντοςΣωκράτη Φάμελλο στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Είναι προφανές ότι οι βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά, αλλά και της Β’ Αθήνας είναι εκείνοι που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από τις τοπικές κοινωνίες όπου εκλέγονται, ενώ εκρηκτικό κλίμα καταγράφεται στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους παραθαλάσσιους δήμους του Λεκανοπεδίου.

«Μασάζ». Μέσα από ένα πολιτικό μασάζ στους βουλευτές, ο υπουργός Ναυτιλίας προεξοφλείται ότι θα επιχειρήσει να βάλει φρένο στην κριτική και να δείξει ότι ελέγχει πλέον την κατάσταση.

«Κανένας δεν ντρέπεται λιγάκι, δεν υπάρχει κανένα φιλότιμο να αναλάβει κάποιος την ευθύνη;» διερωτήθηκε και χθες, πάντως, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, καθιστώντας σαφές ότι η Πειραιώς θα επιμείνει να κρατάει ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής στον Σαρωνικό στοχεύοντας σταθερά τον υπουργό Ναυτιλίας.