Θυμάται ακόμη τον πανικό που την έπιανε όταν άκουγε ξαφνικά τα κλειδιά στην πόρτα. Οταν ήταν παιδί και έφευγαν οι γονείς της από το σπίτι, η Δήμητρα Σελεμίδου έτρεχε στο πιάνο και έπαιζε τα αγαπημένα της τραγούδια. Αυτό όμως που τότε ήταν ένα παιχνίδι και δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα γινόταν το επάγγελμά της. Ακόμη και τώρα που στην καθημερινότητά της έχει άπειρες ώρες μουσικής με πρόβες και παραστάσεις.
Το περασμένο καλοκαίρι έκανε περιοδεία με τον Μάριο Φραγκούλη, ενώ σε λίγες ημέρες θα ερμηνεύσει στο Ηρώδειο τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι και Νίκου Γκάτσου στην παράσταση «Ελλάς η χώρα των ονείρων» (αναφορά στο ομότιτλο γερμανικό ντοκιμαντέρ του Βόλφγκανγκ Μίλερ Ζεν το 1961), καθώς και τραγούδια από το θέατρο –μαζί με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Όπως εξηγεί η Δήμητρα Σελεμίδου, η οποία γεννήθηκε πριν από 21 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στη Φλώρινα, «πριν ανακαλύψω την αγάπη μου για τη μουσική και το τραγούδι, ονειρεύτηκα να γίνω γιατρός κι επειδή δεν εγκαταλείπω ποτέ τα όνειρά μου βρίσκομαι στο τρίτο έτος της Ιατρικής Αθηνών. Αντιμετωπίζω με επαγγελματισμό και σοβαρότητα τις καλλιτεχνικές μου δραστηριότητες, ωστόσο προς το παρόν δεν νιώθω πως έχω επιλέξει τη μουσική ως επάγγελμα. Πρώτα απ’ όλα το τραγούδι παραμένει ζωτική μου ανάγκη».
Επιμένει ότι η ενασχόλησή της με τη μουσική προέκυψε μέσα από μια αλυσίδα ανθρώπων και γεγονότων. Ηταν μόλις 16 ετών όταν διακρίθηκε στην 4ηΑκρόαση Νέων Καλλιτεχνών της Μικρής Αρκτου ως ερμηνεύτρια, κερδίζοντας τις εντυπώσεις παρά το νεαρό της ηλικίας της. Το 2014 συμμετείχε στη δισκογραφική παρουσίαση των διακριθέντων δημιουργών της 4ηςΑκρόασης ερμηνεύοντας το τραγούδι «Αποφοίτηση» σε στίχους του Γιάννη Βασιλόπουλου και μουσική του Αντώνη Παπακωνσταντίνου, ενώ το 2015 ο Παρασκευάς Καρασούλος, ο Γιάννης Βασιλόπουλος και ο Γιώργος Ανδρέου την επέλεξαν για να ερμηνεύσει έναν πρωτότυπο κύκλο παιδικών τραγουδιών τους με τίτλο «Ποιος μου χάλασε το τρένο» (εκδ. Μικρή Αρκτος), μαζί με δύο άλλους νέους ερμηνευτές, την Κορίνα Λεγάκη και τον Δημήτρη Βουτσά. Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η «Τρίτη έξοδος» (στίχοι Γιάννης Βασιλόπουλος, μουσική Σπύρος Παρασκευάκος). Είναι ευτυχής και ευγνώμων, λέει, προς τον Παρασκευά Καρασούλο που βοήθησε να δημιουργηθεί αυτός ο καλλιτεχνικός πυρήνας. «Ενιωσα πως μαζί με τα παιδιά μπορούμε να φωτίσουμε από κοινού σημεία του κόσμου που μας περιβάλλει και να κάνουμεβήματα ώστε να φτάσουμε περισσότερο κοντά σε ό,τι ονειρευόμαστε γι’ αυτόν.Με τα παιδιά δεν μας συνδέει τόσο η ηλικία όσο μια ισχυρή φιλία και έπειτα η αγάπη μας για τον ποιοτικό ελληνικό στίχο και τη μουσική».
ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ. Πώς συνδέεται με τα τραγούδια που καλείται να ερμηνεύσει και ενδεχομένως χρειάζονται το βάρος της εμπειρίας; «Η δύναμη ενός ερμηνευτή δεν έγκειται αποκλειστικά στο ότι συλλέγει βιώματα μέσα στον χρόνο, αλλά πρώτιστα απορρέει από την ικανότητα της ενσυναίσθησης. Ανεξάρτητα από την ηλικία, πολλές φορές καλούμαστε να ιδιοποιηθούμε συναισθήματα που δεν έχουμε νιώσει, να μιλήσουμε για μακρινές καταστάσεις και ανθρώπους. Προσωπικά, ακολουθώ ερεθίσματα από τον εσωτερικό και εξωτερικό μου κόσμο, συχνά ανταλλάσσω σκέψεις με τους καλλιτεχνικούς συνεργάτες μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να φτάσω κοντά στην αλήθεια».