Αλήθεια, πόσο σίγουροι είμαστε ότι οι εκλογές για τον Νέο Φορέα θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου; Καθόλου, λέει όποιος παρακολουθεί, έστω και με την άκρη του ματιού του, τα τεκταινόμενα στην Κεντροαριστερά και τον χώρο του Κέντρου. Με την παράταση που πήρε, ωστόσο, το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, οι υποψήφιοι ηγέτες μπορούν πλέον ν’ ασχοληθούν λίγο και με τις καμπάνιες τους –έχουμε, εξάλλου, προεκλογική περίοδο.

n Ο Γιώργος Καμίνης έδωσε χθες στη δημοσιότητα το πολιτικό του σχέδιο για την προοδευτική δημοκρατική παράταξη και τις αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα. «Είμαστε κάτι πολύ περισσότερο από το απλό άθροισμα των δυνάμεών μας. Είμαστε η μεγάλη προοδευτική παράταξη που ενώνει, συνθέτει και προχωρά. Η παράταξη που τον τελευταίο αιώνα κυριάρχησε στην ελληνική ιστορία ως δύναμη των μεγάλων αλλαγών» ανέφερε, δίνοντας τον ενωτικό τόνο της υποψηφιότητάς του.

n Στο μεταξύ, δεν λείπουν και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Στην ομιλία του στην Κηφισιά, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως «κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν γιατί το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να συγκυβερνήσει και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, παρά το γεγονός ότι δεν συνέτρεχε κανένας κοινοβουλευτικός λόγος. Επίσης, έναν χρόνο μετά κι ενώ ο ελληνικός λαός ζητούσε αξιοκρατία και διαφάνεια, διαμοιραζόταν το κράτος με το 4 – 2 – 1 (Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ). Και οι δύο αυτές επιλογές προκάλεσαν τον δημοκρατικό κόσμο της παράταξης».

Η πρώτη φράση προξένησε αναταραχή μέσα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρήθηκε ευθεία βολή στην πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Ανδρουλάκης, με δελτίο Τύπου, εξήγησε πως «είναι επίσης προφανές ότι τα λεγόμενά του δεν αφορούν μόνο μία κυβερνητική περίοδο της παράταξης», κάνοντας λόγο για «κύκλους, με προφανή σκοπιμότητα, που απομόνωσαν και παραποίησαν τμήμα της ομιλίας του στην Κηφισιά». Και είμαστε ακόμα στην αρχή, σύντροφοι…