Παρέμβαση από το εξωτερικό έγινε χθες για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία του νέου φορέα. Οι σαράντα οκτώ πανεπιστημιακοί, συγγραφείς και εργαζόμενοι στο εξωτερικό που υπογράφουν την επιστολή ζητούν από την επιτροπή Αλιβιζάτου να παρέμβει «για να επιτραπεί η ψήφος εξ αποστάσεως στους πολίτες του εξωτερικού, ώστε η νέα ηγεσία που θα αναδειχθεί να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποιητική βάση. Η δημοκρατία να υπερισχύσει των κομματικών μηχανισμών. Οι Ελληνες πολίτες του κόσμου να μην αποκλειστούν».

Επισημαίνουν, δε, πως θεωρούν «την πολιτική συμμετοχή ως πράξη ουσιαστική και διαρκείας, που δεν περιορίζεται στο δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές, αλλά εκτείνεται πέραν αυτού σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής διαδικασίας».

Ανάμεσα σ’ αυτούς που υπογράφουν βρίσκονται ο Απόστολος Δοξιάδης, η Σώτη Τριανταφύλλου, ο Στάθης Καλύβας, η Λαμπρινή Ρόρη και η Δάφνη Χαλικιοπούλου. Η επιστολή ανέβηκε και στον διαδικτυακό ιστότοπο avaaz για συγκέντρωση επιπλέον υπογραφών –μέχρι χθες το βράδυ είχε φτάσει τις 144. Φαίνεται πως η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, ακόμα κι αν τελικά δεν γίνει, έχει το δικό της κοινό στο εξωτερικό.