Βαλίτσες για το Αγιον Ορος φέρεται ότι ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη εβδομάδα και πάντως πριν από τη μετάβασή του στο Ταλίν της Εσθονίας για την Ψηφιακή Σύνοδο Κορυφής (29/9). Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό site romfea.gr, το Γραφείο Πρωθυπουργού απέστειλε επιστολή με το σχετικό αίτημα προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Ορους, η οποία κάλεσε ως εκ τούτου τους αντιπροσώπους των 20 μονών σε έκτακτη συνεδρία προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης.

Η προηγούμενη φορά που ο Τσίπρας επισκέφθηκε το Αγιον Ορος ήταν το 2014, λίγους μήνες πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, προβαίνοντας σε μια κίνηση που θεωρήθηκε έκπληξη. Η απάντηση που έλαβα επισήμως σε ερώτησή μου προς το Μαξίμου χθες βράδυ ήταν πως «δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή». Ισως να υπάρξει, όμως, τα επόμενα 24ωρα…
Μετωπική γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

«Ατέρμονη παραβατικότητα» καταλογίζουν οι 5.500 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί στον Οργανισμό στην εξώδικη διαμαρτυρία τους που κατέθεσαν προχθές σημειώνοντας ότι η «περιοριστική λογική» στην ιατρική πράξη εγκυμονεί κινδύνους δημόσιας υγείας. Αφορμή, το νέο σύστημα ραντεβού που θέτει σε λειτουργία ο Οργανισμός από 1ης Οκτωβρίου και οι κόφτες που βάζει ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας στη συνταγογράφηση με βάση την εμπορική ονομασία.

Και ενώ στο μεσοδιάστημα οι δύο πλευρές φάνηκε να στρογγυλεύουν (κοινή συναινέσει) τις γωνίες της αντιπαράθεσης, η κόντρα αναζωπυρώνεται, με τους γιατρούς να προειδοποιούν με επίσχεση υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα και για τις ανεξόφλητες οφειλές.

Η επίθεση από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, την Τρίτη το πρωί, πιθανόν να λειτούργησε όπως το λάδι στη φωτιά σκληραίνοντας τη στάση των συμβεβλημένων γιατρών. Ο ίδιος, ανεβάζοντας τους τόνους, υπεραμυνόμενος του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε σχετική συνέντευξη Τύπου, άφησε αιχμές για τη σχέση κόστους – απόδοσης αναφορικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί.
Αστυνομικοί και λήσταρχοι

Απίστευτο και όμως αληθινό: Στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. μπαινόβγαινε αλλοτε σαν αστυνομικός, άλλοτε με τις χειροπέδες, κατηγορουμένος για σοβαρά αδικήματα! Ο λόγος για τον έναν απο τους δύο ανθυπαστυνόμους (ο άλλος υπηρετεί κανονικά σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής…) που συνελήφθησαν προχθές για ένοπλη ληστεία εις βάρος 47χρονου υπηκόου Συρίας τον περασμένο Φεβρουάριο «από δύο που φορούσαν στολές οι οποίες έμοιαζαν με αστυνομικές», όπως κατέθεσε. Ή μήπως ήταν και δεν έμοιαζαν;

Ο συγκεκριμένος ανθυπαστυνόμος είχε ήδη καριέρα στην παρανομία καθώς τον Σεπτέμβρη του 2013 είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε συμμορία με ομογενείς απο τη Ρωσία και έναν Γεωργιανό και είχε προφυλακισθεί. Μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου δεκαοκτάμηνου αποφυλακίσθηκε, ενώ στο μεταξύ η υπόθεση είχε κολλήσει στη Δικαιοσύνη όπου δεν τελεσιδίκησε ποτέ!

Τι έγινε λοιπόν με τον ανθυπαστυνόμο – βίο και πολιτεία; Ξεκουράστηκε ένα εξάμηνο μέχρι να ολοκληρωθούν τα δυο χρόνια που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και επέστρεψε κανονικά στην Αστυνομία! Μέχρι τη νέα σύλληψή του, υπηρετούσε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα ποτέ, στη φρουρά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Τι άλλο να πώ;