Πρόταση που περιελάμβανε «αρχή, μέση και τέλος, καθώς και εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή – ολοκλήρωση της ψηφοφορίας» για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς θεωρούν κύκλοι της Vodafone τη χτεσινή πρόταση-απάντηση της εταιρείας προς την επιτροπή Αλιβιζάτου. Ουσιαστικά η εταιρεία αποδέχτηκε ότι θα μπορούσε να αναλάβει τις εκλογές της Κεντροαριστεράς, υλοποιώντας σε διάστημα τεσσάρων μηνών αυτά που έκανε και στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ. Η διαφορά είναι ότι το 2016 στις εκλογές της ΝΔ δεν απαιτήθηκε τόσο μεγάλο διάστημα προετοιμασίας.
Στην παρατήρηση αυτή κύκλοι της εταιρείας απαντούν ότι σήμερα είναι αρκετά διαφορετικές οι συνθήκες. Η εταιρεία και το σύνολο του επιστημονικού – τεχνικού προσωπικού της (IT managers, μηχανικοί κ.λπ.), έχουν επικεντρωθεί στην υλοποίηση διαφόρων projects, όπως είναι η εγκατάσταση-επέκταση των δικτύων οπτικών ινών και των νέων 4G δικτύων κινητής τηλεφωνίας, η υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης της τηλεοπτικής πλατφόρμας της Vodafone κ.ά. Ως εκ τούτου, προσθέτουν, δεν υπάρχουν πλεονάζοντες ανθρώπινοι πόροι που θα σχεδίαζαν άρτια και θα υλοποιούσαν ένα τόσο πολύπλοκο σχέδιο εκλογικής διαδικασίας μέσα σε έναν μήνα.
Πάντως, πηγές της αγοράς των τηλεπικοινωνιών παρατηρούσαν με νόημα ότι στην περίπτωση των εκλογών της ΝΔ η Vodafone είχε απέναντί της ένα κόμμα –νομικό πρόσωπο με το οποίο υπέγραψε τη σχετική σύμβαση. Στην περίπτωση της Κεντροαριστεράς αντισυμβαλλόμενος είναι η επιτροπή Αλιβιζάτου.
Η WIND. Στις επιστολές Αλιβιζάτου προς τις άλλες δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με το ερώτημα αν ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο των εκλογών για τις 5 και 12 Νοεμβρίου και μόνο για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, σχεδόν δεδομένη θεωρείται η άρνηση της Cosmote να αναλάβει το συγκεκριμένο εγχείρημα, ενώ η διοίκηση της Wind επρόκειτο να εξετάσει σήμερα τις τεχνικές παραμέτρους – απαιτήσεις της πρότασης, δίνοντας την απάντησή της (θετική ή αρνητική) εντός της ημέρας.