Ο Εμανουέλ Εμενίκε ήρθε με μεγάλες φιλοδοξίες στον Ολυμπιακό, θέλοντας να πάρει τη φανέλα του βασικού επιθετικού και ξεκινώντας με γκολ στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν (έκλεισε το σκορ στο Βελιγράδι, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 επί της Παρτίζαν) είχε βάλει τις βάσεις.

Ο τραυματισμός του όμως στο φιλικό με τον Ατρόμητο (αποχώρησε με θλάση στον προσαγωγό) όχι μόνο του στοίχισε τη συμμετοχή στα υπόλοιπα παιχνίδια στον δρόμο προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (η ρεβάνς με την Παρτίζαν και τα δύο παιχνίδια με τη Ριέκα) αλλά τον πήγε πολύ πίσω.

Στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, την Τρίτη, ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα (αρχικά με πέναλτι και στη συνέχεια με ένα εξαιρετικό πλασέ σε αντεπίθεση) χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη και είναι λογικό να είναι ο βασικός υποψήφιος για να ηγηθεί της επίθεσης στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί να μην έχει (με βάση τους αριθμούς) την αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα που έχει ο Τζούρτζεβιτς, αλλά η εκρηκτικότητά του και η ικανότητά του να παίζει καλά στην κόντρα του δίνουν πλεονέκτημα, ιδιαίτερα για αυτό το παιχνίδι όπου οι πρωταθλητές αναμένεται να δεχθούν έντονη πίεση από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Συνεπώς, είναι λογικό οι Πειραιώτες να επενδύσουν στις αντεπιθέσεις και σε αυτό ο Εμενίκε δείχνει ο πιο ιδανικός.

Μάλιστα ο Νιγηριανός θα έχει άλλο ένα πλεονέκτημα την Κυριακή, που θα επανέλθει στο βασικό σχήμα ο Καρσελά, καθώς μπορεί να συνεργαστεί άψογα μαζί του.

Σε ένα παιχνίδι λοιπόν όπου ο Ολυμπιακός αναμένεται να περιμένει την ΑΕΚ, ο Εμενίκε μπορεί να αποδειχθεί κλειδί για την ομάδα του.