Η Μπαρτσελόνα έφτασε τις έξι νίκες και ισάριθμα ματς με το εκτός έδρας 3-0 επί της Χιρόνα και ο Ερνέστο Βαλβέρδε απειλεί το ρεκόρ που έχει από το 2013-14 η ομάδα τού Τάτα Μαρτίνο. Εκείνη την περίοδο οι Μπλαουγκράνα είχαν ξεκινήσει με οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ το σερί χάλασε με το 0-0 κόντρα στην Οσασούνα. Παράλληλα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να απειλήσει και το ρεκόρ της Ρεάλ, η οποία την περίοδο 1968-69 είχε ξεκινήσει με εννέα συνεχόμενες νίκες!

Το πρόσωπο στο ματς με τη Χιρόνα ήταν ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και το γιόρτασε με γκολ. Ηταν μόλις το δεύτερο φετινό γκολ του ουρουγουανού επιθετικού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τον δικό της «ήρωα» για να δραπετεύσει από την έδρα της Αλαβές (2-1). Κι αυτός ήταν ο 21χρονος μέσος Ντανιέλ Σεμπάγιος, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ. Ο Σεμπάγιος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Μπέτις, με τη φανέλα της οποίας είχε πετύχει μόλις δύο γκολ στην πρώτη κατηγορία!

Συνεχίζει να ανεβάζει ρυθμούς η Ατλέτικο Μαδρίτης και με σκόρερ τους Καράσκο και Γκριζμάν νίκησε στο νέο της γήπεδο (Wanda Metropolitano) τη Σεβίλλη 2-0. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ανέβηκε στη 2η θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα.   

Σε άλλα ματς: Μάλαγα – Μπιλμπάο 3-3, Εσπανιόλ – Λα Κορούνια 4-1, Χετάφε – Βιγιαρεάλ 4-0.