Οσο η FIBA και η Euroleague Basketball βρίσκονται στα χαρακώματα με σίγουρο «θύμα» το ευρωπαϊκό μπάσκετ και το ΝΒΑ συζητά τη μετακίνηση του Καρμέλο Αντονι από τους Νικς στους Θάντερ για να δημιουργήσει εντυπωσιακή τριπλέτα με Ουέστμπρουκ και Τζορτζ, οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας εν όψει της απαιτητικής σεζόν.

Χθες, ο Ολυμπιακός επικράτησε (90-82) της Μακάμπι Τελ Αβίβ παίζοντας χωρίς τρεις βασικούς παίκτες (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου), αλλά έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τους Μπράιαντ Ρόμπερτς (18 π.) και Νίκολα Μιλουτίνοφ (17 π.) πήρε την πρώτη θέση σε διεθνές τουρνουά στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο ίδιο γήπεδο (Δύο Αοράκια) οι Ερυθρόλευκοι θα υποδεχτούν (12/10) την Μπασκόνια στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε (82-79) από την Αναντολού Εφές σε ανεπίσημη αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών με κορυφαίους τους Νίκο Παππά (12 π.) και Ματ Λοτζέσκι (11 π.). Και η ΑΕΚ έκανε περίπατο (108-73) στη Λευκωσία, όπου με πρώτους σκόρερ τους Ντούσαν Σάκοτα (20 π.) και Μπάντζα Σι (17 π.) νίκησε άνετα τον ΑΠΟΕΛ για να κατακτήσει την πρώτη θέση στο Ζιβανάρειο Cup.