Πάνω σε αποκλίνουσες λιθοσφαιρικές πλάκες στηρίζει η Παρί Σεν Ζερμέν το πανάκριβο πρότζεκτ της, που στόχο έχει την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τα όσα συμβαίνουν στις στοές της γαλλικής ομάδας ήταν η «Ελ Παΐς». Σύμφωνα με την έγκυρη ισπανική εφημερίδα, ο πρόεδρος της Παρί Νάσερ Αλ Κελαϊφί προσέφερε μέσω αγγελιαφόρου ένα εκατ. ευρώ στον επιθετικό της ομάδας Εντισον Καβάνι για να τον «πείσει» να επιτρέψει στον Νεϊμάρ να εκτελεί τα πέναλτι!

Στο συμβόλαιο του Ουρουγουανού προβλέπεται πριμ ενός εκατ. ευρώ αν βγει πρώτος σκόρερ της Παρί το οποίο ουσιαστικά ο Αλ Κελαϊφί του το πρόσφερε ανεξάρτητα από την επίδοσή του.

Αξιοπρέπεια

Η προσπάθεια του ηγετικού στελέχους της γαλλικής ομάδας έπεσε στο κενό καθώς ο Καβάνι αρνήθηκε τα χρήματα λέγοντας πως βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην Παρί, είναι τρίτος αρχηγός της και δεν πρόκειται να πουλήσει την αξιοπρέπειά του.

Οπως ήταν φυσικό, η αποκάλυψη της «Ελ Παΐς» πήρε μεγάλες διαστάσεις και σε ανάρτηση στα social media η «Λε Παριζιέν» ανέφερε πως η Παρί διέψευσε το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας.

Σύμφωνα πάντως με την «Ελ Παΐς», ο Αλ Κελαϊφί στράφηκε και στον Νεϊμάρ και του πρότεινε να υποχωρήσει στο θέμα των πέναλτι, σημειώνοντας πως είναι ο βασιλιάς της ομάδας και πρέπει να δείξει μεγαλοψυχία. Ο Βραζιλιάνος έδειξε να μην αντιλαμβάνεται αυτή τη λογική και ταξίδεψε την Τετάρτη στο Λονδίνο με το ιδιωτικό του τζετ για να ξεχάσει, διασκεδάζοντας με τον φίλο του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Λιούις Χάμιλτον. Δύο ημέρες αργότερα ο προπονητής του Ουνάι Εμερι τον απέκλεισε από την αποστολή του αγώνα με τη Μονπελιέ, όπου η Παρί υποχρεώθηκε στην πρώτη της ισοπαλία πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή εμφάνιση.

Η κόντρα του Καβάνι με τον Νεϊμάρ ξεκίνησε ουσιαστικά από την πρώτη ημέρα που αφίχθη ο Βραζιλιάνος στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οταν ο Αλ Κελαϊφί ενημερώθηκε πως απειλείται η Παρί από την UEFA με πολύχρονο αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ λόγω καταστρατήγησης του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι ενημέρωσε τους μάνατζερ των μισών παικτών πως οι πελάτες τους είναι προς πώληση.

Στη λίστα περιλαμβάνονταν οι Ντι Μαρία, Παστόρε, Ματουιντί, Μόουρα, Ντράξλερ, Μπεν Αρφά, Οριέ και Τιάγκο Σίλβα.

Κάποιοι απ’ αυτούς που έχουν ισχυρά ερείσματα στα αποδυτήρια θεώρησαν την εξέλιξη προσβλητική προς τα πρόσωπά τους. Φυσικά φωτογράφησαν ως υπεύθυνο τον Νεϊμάρ και το κύμα της αντιπάθειας προς τον Βραζιλιάνο άρχισε να φουσκώνει.

Ο πρώτος που αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πηγαίνει καλά στους κόλπους της ομάδας ήταν ο Ουνάι Εμερι. Ο Βάσκος προειδοποίησε τον σύλλογο πως δεν μπορεί να κατακτήσει τίτλους μόνο με τον Νεϊμάρ και πως πρέπει να ανακληθεί η απόφαση για μεταγραφή των παικτών. Ολοι οι δυσαρεστημένοι έχουν συνταχθεί πλέον πίσω από τον Καβάνι που προς το παρόν δείχνει να κερδίζει τον πρώτο γύρο.

Πολλά θα κριθούν πάντως από το αποτέλεσμα της αυριανής αναμέτρησης με την Μπάγερν στο Παρκ Ντε Πρενς για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται ουσιαστικά για σύγκρουση δύο διαφορετικών αντιλήψεων για το πώς πρέπει να λειτουργεί το ποδόσφαιρο και οι μεταγραφές. Ο πρόεδρος της Μπάγερν Ούλι Χένες άφησε αιχμές πως στο τέλος θα βαρεθούν αυτοί που ξοδεύουν εκατομμύρια γιατί δεν θα κερδίζουν τίτλους και η Μπάγερν θα είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί το κενό.

Το πρόγραμμα

Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων το διήμερο:

Απόψε: 5ος όμιλος: Σεβίλλη – Μάριμπορ, Σπάρτακ – Λίβερπουλ.

6ος όμιλος: Νάπολι – Φέγενορντ, Μάντσεστερ Σ. – Σαχτάρ.

7ος όμιλος: Μπεσίκτας – Λειψία, Μονακό – Πόρτο.

8ος όμιλος: Ντόρτμουντ – Ρεάλ, ΑΠΟΕΛ – Τότεναμ.

Αύριο: 1ος όμιλος: Βασιλεία – Μπενφίκα, ΤΣΣΚΑ – Μάντσεστερ Γ. .

2ος όμιλος: Παρί – Μπάγερν, Αντερλεχτ – Σέλτικ.

3ος όμιλος: Ατλέτικο – Τσέλσι, Καραμπάχ – Ρόμα.

4ος όμιλος: Σπόρτινγκ – Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους – Ολυμπιακός.