Σε ένα από τα πιο κλασικά ζευγάρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους και Ολυμπιακός κοντράρονται αύριο βράδυ (21.45 – ΕΡΤ1 & Cosmote Sports 2) στο Τορίνο, με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν να επαναλάβουν την προ τριετίας εξαιρετική τους εμφάνιση.

Tότε ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με 3-2 και έχασαν την πρόκριση στις 16 σε έναν άλλο όμιλο – φωτιά, όπου οι Ερυθρόλευκοι είχαν νικήσει εντός έδρας τόσο τη Γιουβέντους (1-0) όσο και την Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2).

Αυτή η εμφάνιση ήταν η καλύτερη του Ολυμπιακού στην έδρα της αντιπάλου του, την οποία έχει νικήσει μάλιστα μια φορά επί ιταλικού εδάφους. Τον Δεκέμβριο του 1999 με 2-1 στο Παλέρμο, στη ρεβάνς, που είχε ηττηθεί με 3-1 εντός έδρας και οι Γιουβεντίνοι είχαν περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η Μεγάλη Κυρία είχε «πληγώσει» άλλες δύο φορές τον Ολυμπιακό. Η πιο οδυνηρή από όλες ήταν τον Μάρτιο του 1999, όταν μετά τη νίκη της στο Τορίνο (2-1) ισοφάρισε με τον Κόντε προς το φινάλε της ρεβάνς στο Ολυμπιακό Στάδιο (1-1) και έκλεισε τον δρόμο των πρωταθλητών προς τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η δεύτερη φορά ήταν τον Δεκέμβριο του 2003, όταν υποχρέωσε τους Πειραιώτες στην πιο βαριά ήττα της ιστορίας τους (7-0).

Μάλιστα οι Ιταλοί θυμήθηκαν το συγκεκριμένο παιχνίδι τώρα, με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση με τους Πειραιώτες. Ετσι η Γιουβέντους στον λογαριασμό της στο facebook ανέβασε βίντεο με τα στιγμιότυπα του συγκεκριμένου αγώνα.

Θυμίζουμε ότι και οι Ιταλοί είναι υπο πίεση στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις μετά την ήττα (3-0) στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα.