To δρόμο που οδηγεί στο εδώλιο για την προμήθεια τουσυστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I έδειξε για 18 πρόσωπα με βούλευμά του,το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Σύμφωνα με την κατηγορία ταεμπλεκόμενα πρόσωπα -πρώην στελέχη της μητρικής Siemens και τηςγερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα – φέρεται ότι «δωροδοκούσαν από το

2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοιεμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».

Βασικόςκατηγορούμενος στην υπόθεση ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ο οποίοςπαραπέμπεται σε δίκη για τις βαρύτατες κατηγορίες της ενεργητικήςδωροδοκίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της ηθικής αυτουργίας

σε ψευδή βεβαίωση, ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί παραπέμπουν γιαεπιμέρους πράξεις και τους άλλους κατηγορούμενους.

Αντίθετα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάνθηκε να μην γίνει κατηγορία σεβάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου και του Διονύση Δενδρινού για τοαδίκημα της απάτης.

Υπενθυμίζεται ότι την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας τωνΟλυμπιακών Αγώνων C4I είχε αναλάβει η αμερικάνικη κοινοπραξία SAIC μευποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens. Το κόστος ανήλθε στα259.032.250 ευρώ για το ελληνικό κράτος, χωρίς-ωστόσο- το συγκεκριμένοσύστημα ουσιαστικά ουδέποτε να λειτουργήσει!