Τα ουσιαστικά προβλήματα για τη λειτουργία και την απονομή τηςδικαιοσύνης βρέθηκαν την Τετάρτη στο επίκεντρο της συζήτησης που είχεκατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησής του ο πρωθυπουργός μετην νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Κατά τη συνάντηση στην οποία παρέστησαν από δικαστικής πλευράς ο νέοςπρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας και οι νεοεπιλεγέντεςαντιπρόεδροι του ανωτάτου δικαστηρίου, ετέθησαν θέματα επιτάχυνσης των

δικαστικών διαδικασιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος οπρωθυπουργός ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για ταχύτερη απονομή τηςδικαιοσύνης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι ενδιαφέρει η αναστροφή τουκλίματος ελλείψεως εμπιστοσύνης των πολιτών προς το δικαστικό μαςσύστημα.

Οι ανώτατοι δικαστικοί ανέφεραν στον πρωθυπουργό, ορισμένες από τιςαιτίες που οδηγούν τη δικαιοσύνη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειεςδικαστικών λειτουργών, σε βραδύτατη απονομή, εκθέτοντας και σχετικές

προτάσεις.

Στη συνάντηση, παρών ήταν – και σύστησε και τους ανώτατουςδικαστικούς στον πρωθυπουργό- ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής,αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Τζανακόπουλος. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης αναμένεται να έχει νέα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργότην προσεχή Δευτέρα για αναλυτικότερη συζήτηση για τα προβλήματα τουδικαστικού μας συστήματος.

«Ήταν μία συνάντηση γνωριμίας, εθιμοτυπική, μέσα στα συνταγματικάπλαίσια, τα θεσμικά, άκουσε με πολύ ενδιαφέρον ο κ. πρωθυπουργός τουςπροβληματισμούς μας» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ΒασίληςΠέππας, μετά τη συνάντηση που είχε το νέο προεδρείο του ανωτάτουδικαστηρίου με τον Πρωθυπουργό.