Υπο τις οδηγίες του Οτμαρ Χίτζφελντ, κατέκτησε με την Μπάγερν ένα Τσάμπιονς Λιγκ (2001), τέσσερα πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Γερμανιας και ένα διηπειρωτικό. Ως προπονητής, ο 49χρονος Βεστφαλός Θόρτσεν Φικ, μετά τις Ιγκολσταντ, Βασιλεία, Αμβούργο και ΑΠΟΕΛ, βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2015 στον πάγκο της Αούστρια.

Αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Αούστρια, είχατε δηλώσει ότι στόχος είναι να πάρετε το σκήπτρο από τη Ζάλτσμπουργκ. Πόσο εφικτός είναι αυτός ο στόχος;

Στη ζωή πρέπει να ‘σαι πάντα φιλόδοξος και να ορίζεις στόχους. Αυτό ήθελα να υποδηλώσω κι εγώ. Στην πορεία όμως διαπίστωσα ότι η Red Bull διαθέτει περισσότερα μέσα από οποιαδήποτε ομάδα στην Αυστρία. Φέτος είναι και η Sturm Graz αρκετά δυνατή και προδιαγράφεται μια κούρσα για τρεις. Ιδωμεν.

Ποια εικόνα έχετε από την ΑΕΚ;

Πρόκειται για μια δυνατή ομάδα που διαθέτει παίκτες με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πέραν τούτου, είναι ευδιάκριτη η σφραγίδα του Χιμένεθ, που έχει προσδώσει στην ομάδα αγωνιστική ποικιλομορφία. Ο τρόπος με τον οποίο ανέτρεψε το σκορ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό φανερώνει και τα ψυχικά αποθέματα της ομάδας. Περιμένω ένα δύσκολο ματς, όπου η ΑΕΚ είναι το φαβορί. Αλλά στο ποδόσφαιρο συχνά οι προβλέψεις ανατρέπονται.

Πέρυσι είχατε βρεθεί στο στόχαστρο της ΑΕΚ. Γιατί δεν ολοκληρώθηκε τελικά η μεταγραφή;

Πράγματι, συναντήθηκα στο Μόναχο με τον κ. Μπάγεβιτς και είχαμε μια θερμή και ενδιαφέρουσα συνομιλία. Πλην όμως δεσμευόμουν με συμβόλαιο με την Αούστρια, κάτι που έκανε την υπόθεση λίγο περίπλοκη και για τις δυο πλευρές. Παρακολουθώ πάντως το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν αποκλείω στο μέλλον να διασταυρωθούν οι δρόμοι μας με κάποια ελληνική ομάδα.