Τα παράσημα της νίκης της Μπεσίκτας επί της Λειψίας με 2-0 ανήκουν δικαιωματικά στους οπαδούς της. Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι προσδοκίες να ωθήσουν οι οπαδοί την ομάδα τους στη νίκη γίνεται τόσο ορατά πραγματικότητα.

Η κολασμένη ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί της τουρκικής ομάδας στο γήπεδό τους προκάλεσε βέρτιγκο σε έναν από τους παίκτες της Λειψίας, τον 21χρονο Τίμο Βέρνερ, ο οποίος ζήτησε στο ημίωρο να αντικατασταθεί.

Αρχικά ο Βέρνερ προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις έντονες αποδοκιμασίες των Τούρκων τοποθετώντας στα αφτιά του ωτασπίδες. Εννέα λεπτά αργότερα, στο 32′ του αγώνα, ο νεαρός γερμανός ποδοσφαιριστής ένιωσε δυσφορία και ιλίγγους λόγω της αυξανόμενης έντασης στο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο γιατρός της ομάδας να συστήσει στον παίκτη να αντικατασταθεί, αλλάζοντας τα αγωνιστικά πλάνα της Λειψίας.

Σε δηλώσεις του στο CapaMag Spor ο Βέρνερ είπε πως δεν έχει βιώσει ποτέ ξανά παρόμοια ατμόσφαιρα: «Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ στον αγώνα. Ζήτησα ωτασπίδες αλλά δεν βοήθησαν ούτε αυτές. Ακόμα δεν νιώθω πολύ καλά».

Δεν ήταν όμως μόνο ο Βέρνερ που λύγισε από την κολασμένη ατμόσφαιρα των οπαδών της Μπεσίκτας.

Ο προπονητής της Λειψίας Ραλφ Χάσενχουλτ παραδέχθηκε ότι ήταν αδύνατο να προετοιμάσει την ομάδα του σε μία τέτοια ατμόσφαιρα. «Υπήρχε εκκωφαντικός θόρυβος που σου προκαλούσε στρες και στην αρχή του αγώνα επηρεαστήκαμε. Δεν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Στα πρώτα 20 λεπτά δεν ήμασταν καλοί. Ηταν όμως ένα μάθημα για όλους μας. Είδα σε ποιους μπορώ να υπολογίζω σε τέτοιες καταστάσεις. Ηταν μία εμπειρία που έπρεπε να τη ζήσουμε».

Μέχρι να συνέλθει η Λειψία από το σοκ της ατμόσφαιρας δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, όταν άρχισε να προσαρμόζεται και να αυξάνεται η πίεσή της, έσβησαν τα φώτα του σταδίου (όπως έχει απαιτήσει να αποκαλούνται τα γήπεδα ο Ερντογάν, αντί Αρένα) για δέκα λεπτά και έχασε τον ρυθμό της. Ωστόσο ο Χάσενχουλτ δεν προσπάθησε να βρει δικαιολογίες και συνεχάρη την Μπεσίκτας, η οποία μετρά δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές και γίνεται φαβορί για να προκριθεί στην επόμενη φάση.