Κάθε χρόνο και χειρότερα για την Ελλάδα στον τομέα της ανταγωνιστικότητας. Αυτό καταγράφει η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σύμφωνα με την οποία και φέτος η χώρα βρέθηκε χαμηλότερα στις επιδόσεις της με βάση τον ετήσιο δείκτη ανταγωνιστικότητας (The Global Competitivenes Index 2017-2018).

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 87η θέση από την 86η που ήταν πέρυσι ανάμεσα σε 137 χώρες, με τους φόρους να αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω από τις χώρες της ΕΕ αλλά και χώρες όπως είναι το Καζακστάν (57η θέση), η Μποτσουάνα (63η) η Αλβανία (75η), Γουατεμάλα (84η).

Οσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, η ελληνική οικονομία κατατάσσεται στην 110η θέση σχετικά με την «Αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας», στην 133η θέση στην «Οικονομική ανάπτυξη της αγοράς» και  50η στην «Τεχνολογική ετοιμότητα», 58η στο «Μέγεθος της αγοράς», ενώ καταλαμβάνει την 73η θέση στην «Πολυπλοκότητα των επιχειρήσεων» και βρίσκεται στην 75η θέση σε ό,τι αφορά την «Καινοτομία».