Δεν έχει περάσει ίσως περίοδος «κινηματογραφικής ωρίμασης» για τους μικρούς θεατές χωρίς την εξοικείωση με τις ταινίες animation της Disney. Ορισμένοι από αυτούς μπορεί να κάνουν νερά στην αρχή, αλλά τα τραγούδια των ταινιών καταφέρνουν τελικά να περάσουν στο εφήμερο σάουντρακ για αρκετά χρόνια. Αν το τελευταίο χιτ είναι το «Και ξεχνώ» από το «Ψυχρά κι ανάποδα», το παρελθόν χωράει δεκάδες άλλα: από το «Θε να γίνω εγώ βασιλιάς» και το «Χακούνα ματάτα» του «Βασιλιά των λιονταριών» και το «Γλυκιά ζωή» του «Αλαντίν» ως το «Ετσι είναι η ζωή» από την «Πεντάμορφη και το Τέρας». Αυτά και άλλα αναγνωρίσιμα κομμάτια αναβιώνουν στη συναυλία «Disney in concert», με τη μορφή συμφωνικής μουσικής. Την ώρα που στις οθόνες της εγκατάστασης θα προβάλλονται σκηνές από τα κλασικά φιλμ, η Demy, η Νάντια Κοντογεώργη, ο Μέμος Μπεγνής και ο Παναγιώτης Πετράκης θα ερμηνεύουν τραγούδια που κέρδισαν έως και Οσκαρ, προσαρμοσμένα στα ελληνικά. Την αναπαραγωγή της μουσικής ανέλαβε η 70μελής ουγγρική Συμφωνική Ορχήστρα του Μίσκολτς υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αλέξιου Πρίφτη. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και αναγνωρίσιμα παλαιότερα μουσικά θέματα από τις ταινίες «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος», το «Βιβλίο της ζούγκλας», η «Ωραία Κοιμωμένη», «Σταχτοπούτα», «Πειρατές της Καραϊβικής» κ.ά.

Η παραγωγή είναι συνέχεια των επιτυχημένων παραστάσεων «Disney in concert» που έρχονται στη χώρα μας από το 2012 συμπράττοντας με συμφωνικές ορχήστρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ιδέα ξεκίνησε από τις ΗΠA το 2010 και μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί περισσότερες από 150 φορές στην Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο. Η κάθε συναυλία ντύνεται με τις κλασικές μελωδίες της Disney που παίζουν σημαντικές ορχήστρες. Ανάμεσα σ’ αυτές η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ουάσιγκτον, η Συμφωνική Ορχήστρα του Σαν Φρανσίσκο και η Συμφωνική Ορχήστρα του Φίνιξ. Η εκδοχή που θα παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό αποτελεί την πρώτη προσπάθεια ενσωμάτωσης των χαρακτηριστικών εικόνων των καρτούν στο συνολικό οπτικοακουστικό της υπόλοιπης παράστασης.

INFO

«Disney in concert», από τις 6 έως 8 Οκτωβρίου στο Γήπεδο Τάε Κβον Ντο. Είσοδος 15-45 ευρώ. Προπώληση: τηλ. 211-1010050 και viva.gr