Με τον δεύτερο καλύτερο φετινό της σκόρερ, τον «Αυτογκόλ», η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σπόρτινγκ (1-0) και κράτησε ζωντανές τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού στη φάση των 16.

Μετά τον Λιονέλ Μέσι που έχει πετύχει 12 γκολ φέτος, ο καλύτερος σκόρερ της Μπάρτσα είναι οι αντίπαλοι παίκτες. Ο Κοάτες που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σπόρτινγκ είναι ο τέταρτος παίκτης που πετυχαίνει αυτογκόλ σε παιχνίδι των Μπλαουγκράνα τη φετινή σεζόν.

Η Μπάρτσα έφτασε τους έξι βαθμούς και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση του 4ου ομίλου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις Σπόρτινγκ και Γιουβέντους που έχουν από τρεις, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει κατακτήσει ακόμα βαθμό.

«Καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω» θα σκέφτηκε αρκετές φορές ο Ρόμπεν μετά τη βαριά ήττα της Μπάγερν από την Παρί με 3-0. «Τα λεφτά δεν βάζουν γκολ» είχε δηλώσει. «Κι όμως βάζουν», απάντησε η γαλλική ομάδα με τους Ντάνι Αλβες, Καβάνι και Νεϊμάρ. Οι δύο τελευταίοι αντάλλαξαν και συγχαρητήρια.

Για πέμπτη φορά φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πετυχαίνει τέσσερα γκολ και άνω σε αγώνα. Το νέο της θύμα ήταν η ΤΣΣΚΑ, την οποία συνέτριψε με 4-1 στη Μόσχα με δύο γκολ του Λουκάκου (έχει φτάσει ήδη τα 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις).

Το σκορ της ημέρας πέτυχε η Βασιλεία συντρίβοντας την Μπενφίκα με 5-0, ενώ το ντέρμπι Ατλέτικο – Τσέλσι κρίθηκε στις καθυστερήσεις με τον Μπατσαουί να χαρίζει τη νίκη με 2-1 στους Μπλε.

Επρεπε να περάσουν 2.520 ημέρες για να πετύχει η Ρόμα ξανά εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Τζιαλορόσι υπέφεραν μέχρι να επικρατήσουν της Καραμπάχ στο Μπακού με 2-1 με γκολ των Μανωλά (τρίτο γκολ στην καριέρα του στη διοργάνωση και πρώτο από το 2013) και Τζέκο, οι οποίοι –να θυμίσουμε –λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια στο πρόσφατο παιχνίδι Βοσνία – Ελλάδα.

Τόσο ο μέσος της Ρόμα Ράτζα Ναϊνγκολάν όσο και ο προπονητής της ομάδας Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο τόνισαν στις δηλώσεις τους πως υποτίμησαν την Καραμπάχ κάνοντας τη ζωή τους δύσκολη.

«Πρέπει να κοιταχτούμε στα μάτια και να τα πάμε καλύτερα. Το πιο σημαντικό σήμερα ήταν οι τρεις βαθμοί. Ισως να πιστέψαμε πως θα ήταν εύκολα και αρκετά στοιχεία τα υποτιμήσαμε», υπογράμμισε ο Ναϊνγκολάν.

Τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος: ΤΣΣΚΑ – Μάντσεστερ Γ. 1-4, Βασιλεία – Μπενφίκα 5-0.

2ος όμιλος: Αντερλεχτ – Σέλτικ 0-3, Παρί – Μπάγερν 3-0.

3ος όμιλος: Καραμπάχ – Ρόμα 1-2, Ατλέτικο – Τσέλσι 1-2.

4ος όμιλος: Γιουβέντους – Ολυμπιακός 2-0, Σπόρτινγκ – Μπαρτσελόνα 0-1.