Το πιο δύσκολο και κομβικό κομμάτι στις έρευνες για κάποιο αεροπορικό δυστύχημα είναι η ανεύρεση του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου στο οποίο καταγράφονται οι συνομιλίες από το πιλοτήριο αλλά και όλο το σχέδιο πτήσης, κάτι που βοηθάει ιδιαίτερα τους ερευνητές στο να ανακαλύψουν τα αίτια της συντριβής. Στην περίπτωση του Μπέσνικ Χάσι, το μαύρο κουτί βρέθηκε ακριβώς δίπλα του από την πρώτη κιόλας στιγμή και ουσιαστικά «φώναζε» ότι κάποιες εμμονές του κοσοβάρου τεχνικού οδηγούν ταχύτατα και με μαθηματική ακρίβεια το αεροσκάφος στο έδαφος. Ο έντονος θόρυβος που έκανε δεν προβλημάτισε τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, που ζει ένα ανεπανάληπτο déjà vu, έναν χρόνο μετά την απόλυσή του από τον πάγκο της Λέγκιας Βαρσοβίας για τους ίδιους πάνω – κάτω λόγους. Η πίεση του Μπέσνικ Χάσι ήταν τεράστια στο ξεκίνημα της σεζόν όταν και έπρεπε να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στους ομίλους, κάτι που τελικά κατάφερε με σχετική άνεση κόντρα στις πρωταθλήτριες Σερβίας και Κροατίας, Παρτίζαν Βελιγραδίου και Ριέκα αντίστοιχα. Κάπου εκεί ο κοσοβάρος τεχνικός χαλάρωσε και άρχισε να κάνει έναν νέο σχεδιασμό στο μυαλό του, χωρίς να έχει πλέον την πίεση του αποτελέσματος.

Μεγάλο λάθος, γιατί πειραματίστηκε σε παιχνίδια πρωταθλήματος όπου ο Ολυμπιακός πέταξε πολύτιμους βαθμούς (με Ξάνθη και Αστέρα), φτάνοντας στο αποκορύφωμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Εκεί δηλαδή που για μισή και πλέον ώρα άλλαξε το… DNA αυτής της ομάδας, που δεν έχει μάθει να παίζει μαζικά πίσω από την μπάλα και όταν είναι μπροστά στο σκορ και μάλιστα με δύο γκολ στην Ελλάδα, συνήθως το κοντέρ σταματάει στα 3-4!

Σε έναν αγώνα που έκανε μπαμ ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί καλούς χειριστές για να ελέγχει το παιχνίδι, ο Χάσι τον έναν που είχε να συμμαζεύει το παιχνίδι της ομάδας του (Ταχτσίδης) τον γύρισε πίσω στα στόπερ και τον αποτελείωσε, καθώς δεν ήταν καλά καλά έτοιμος για 90λεπτο και τον υποχρέωσε να τρέχει «υπερωρίες» στο τελευταίο 20λεπτο.

Κόλλησε με τον Μίλιτς, τον εξαφάνισε, «στράβωσε» με τον Κούτρη (πράγματι ο νεαρός, που ήταν αποκάλυψη στην προετοιμασία, δέχθηκε μεγάλη πίεση στην Κροατία) και τον άλλαξε με τον Φιγκέιρας ο οποίος όμως δεν είναι αριστερό μπακ.

Αυτές τις εμμονές του τεχνικού του πλήρωσε ο Ολυμπιακός και τελικά και ο ίδιος, που απομακρύνθηκε. Η συνύπαρξη Φορτούνη – Μάριν ουσιαστικά δεν του κάθησε ποτέ (όποτε τη δοκίμασε η ομάδα είχε σοβαρό θέμα), ενώ το αποκορύφωμα ήταν όταν αποφάσισε να παίξει με πιο επιθετικό σχήμα κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας αντί του Αστέρα Τρίπολης, με αποτέλεσμα οι Πορτογάλοι να έχουν τρία γκολ και δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος.

Γενικά ο Χάσι… το ‘χασε μετά την πρόκριση στους ομίλους, που πίστεψε ότι τον κάλυψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη Λέγκια Βαρσοβίας θα μπορούσε, στον Ολυμπιακό όχι.