Το μαγικό ταξίδι της Μαρίας Σάκκαρη στην Κίνα συνεχίζεται. Η 22χρονη πρωταθλήτρια προκρίθηκε στα ημιτελικά του Γουχάν Οπεν καθώς απέκλεισε και τη Γαλλίδα Αλίζ Κορνέ με 7-6, 7-5, σε έναν αγώνα που είχε διάρκεια δύο ώρες και 27 λεπτά.

Το Γουχάν είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κεντρικής Κίνας (με πληθυσμό 10 εκατ.), χτισμένη στις όχθες των ποταμών Γιανγκτσέ και Χαν. Το τουρνουά τένις που διοργανώνεται εκεί είναι επιπέδου Premier 5 και γι’ αυτό αποτελεί τεράστια επιτυχία για τη Σάκκαρη το γεγονός ότι ήδη είναι στα ημιτελικά. Θυμίζουμε ότι για να αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό πέρασε πρώτα από τα προκριματικά.

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Θέλω να ζήσω περισσότερες στιγμές σαν αυτή που ζω τώρα» σημείωσε η Σάκκαρη μετά τη νίκη επί της Κορνέ.

Επόμενη αντίπαλος για την 22χρονη πρωταθλήτρια άλλη μια Γαλλίδα, η Καρολίν Γκαρσιά (Νο 20 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία απέκλεισε τη Ρωσίδα Μακάροβα με 7-6, 6-4. Με την επιτυχία της αυτή, η Σάκκαρη «χτυπάει» πλέον την πόρτα στο τοπ 50 της κατάταξης. Θα είναι η πρώτη που θα το καταφέρει αυτό μετά τη Λένα Δανιηλίδου. Θυμίζουμε ότι στο τοπ 50 είχε συμπεριληφθεί και η μητέρα της Αγγελική Κανελλοπούλου.

Στον άλλο ημιτελικό, η Γέλενα Οσταπένκο από τη Λετονία θα αντιμετωπίσει την Ασλεϊ Μπάρτι από την Αυστραλία.