Πλαστικές σακουλές τζάμπα τέλος από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η υπουργική απόφαση του περασμένου Αύγουστου παίρνει πλέον σάρκα και οστά και ήδη οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου καθώς έμειναν μόλις τρεις μήνες πριν τεθεί σε ισχύ, με κύριο στόχο τη μείωση της χρήσης του πλαστικού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Υπό μορφή λοιπόν περιβαλλοντικού τέλους από τον ερχόμενο Ιανουάριο οι καταναλωτές θα πληρώνουν για κάθε λεπτή πλαστική σακούλα μεταφοράς προϊόντων από τα καταστήματα σουπερ μάρκετ και τα αλλά εμπορικά 3 λεπτών ενώ ένα χρόνο αργότερα δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2019 το περιβαλλοντικό τέλος για τις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς θα ανέβει στα 7 λεπτών.

Έτσι λοιπόν κάθε έμπορος, ο οποίος διαθέτει στον καταναλωτή λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς, θα υποχρεούται ανά τρίμηνο, την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα και για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου 2018, να υποβάλλει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δήλωση απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους. Το τέλος θα αναγράφεται στα παραστατικά πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων και θα αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που τηρεί η επιχείρηση. ναι ελάχιστες.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr