Η ταινία «The Rider» (φωτογραφία) της Κλόε Ζάο κέρδισε τη Χρυσή Αθηνά Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών απέσπασε το «Foxtrot» του Σάμουελ Μαόζ, ενώ το Βραβείο Σεναρίου πήγε στο «Sicilian Ghost Story» των Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτσα. Το Βραβείο Κοινού δόθηκε στην ταινία «Σπίτι για Απόψε» του Βλαντιμίρ ντε Φοντενέ. Στο διαγωνιστικό τμήμα Μουσική και Φιλμ το πρώτο βραβείο πήγε στο ντοκιμαντέρ «Τσαβέλα Βάργκας» των Κάθριν Γκαντ και Νταρίσα Κάι και το ειδικό βραβείο στο «Τραγούδια που μου έμαθε ο τόπος μου» του Πολ Φίγκαν.

Στο διαγωνιστικό τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά κέρδισε τα βραβεία Α’ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, ενώ το βραβείο Β’ Καλύτερης Ταινίας δόθηκε στο «Ακτιστο Φως» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη και το Βραβείο Σεναρίου στη Δέσποινα Κούρτη για την ταινία «Ουρανία». Το βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας κέρδισε η Ελενα Μαυρίδου για τις «Ράγες» της Ελίνας Φέσσα και το Ανδρικής Ερμηνείας ο Μανώλης Μαυροματάκης για το «Cowboy» του Γιάννη Χαριτίδη. Ειδική Μνεία απέσπασε η Σοφία Γεωργοβασίλη για την «Προετοιμασία» της και ο Χρήστος Βουδούρης για τη διεύθυνση φωτογραφίας στο «Aκτιστο Φως».