Το παιχνίδι Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας θα διεξαχθεί τελικά, αλλά χωρίς θεατές. Αυτό ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της καταλανικής ομάδας, η οποία με ανακοίνωση της εξηγεί τους λόγους της διεξαγωγής του αγώνα με κλειστές πόρτες και παράλληλα καταδικάζει όσα συμβαίνουν στην Καταλονία και αφορούν την προσπάθεια να αποτραπεί η προσέλευση του κόσμου στα εκλογικά κέντρα για να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα. Μάλιστα αναφέρει ότι η ισπανική ομοσπονδία ήταν αρνητική σε αναβολή του αγώνα.

Η Μπαρτσελόνα είχε υποβάλει αίτημα για αναβολή στην ισπανική ομοσπονδία λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη Βαρκελώνη λόγω του δημοψηφίσματος. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή στο Καμπ Νου (16.15 τοπική ώρα).

Στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα υπήρχε έντονη ανησυχία για όσα συμβαίνουν στη Βαρκελώνη λόγω του δημοψηφίσματος και για αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι συγκάλεσαν έκτακτη σύσκεψη, νωρίτερα, με θέμα την ασφάλεια του αγώνα.

Σημειώνουμε ότι η καταλανική ομάδα είχε ζητήσει να μην διεξαχθεί το παιχνίδι λόγω του δημοψηφίσματος, ωστόσο τότε οιτοπικές Αρχές είχαν υποστηρίξει ότι μπορούν να εγγυηθούν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Στο μεταξύ, η Λας Πάλμας έχει ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που διεξαχθεί ο αγώνας στο Καμπ Νου, στη φανέλα θα είναι ραμμένη η ισπανική σημαία, καθώς ο σύλλογος πιστεύει στην ενότητα της Ισπανίας.

Επίσης, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Καταλονίας αποφάσισε την αναβολή όλων των αγώνων των τοπικών κατηγοριών που εντάσσονται στη δικαιοδοσία της.