Υπό άλλες συνθήκες η τρίτη φετινή ισοπαλία (1-1, 89′ Κριζμάν – 44′ Μάτος) της Λάρισας στη Σούπερ Λίγκα και αντίστοιχα οι ισάριθμες ισοπαλίες του ΠΑΟΚ, που δεν έχει ακόμη πανηγυρίσει τη νίκη μακριά από την Τούμπα, θα έχρηζαν ποδοσφαιρικής ανάλυσης ως προς την αναζήτηση των αιτιών. Η κίνηση, ωστόσο, του Αλέξη Κούγια, η οποία καταγράφεται από τον τηλεοπτικό φακό της Νovaspοrts, να φτύσει τον ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου Ομάρ ελ Καντουρί ελάχιστες στιγμές μετά την ολοκλήρωση της αμφίρροπης αναμέτρησης, προκάλεσε ηφαίστειο αντιδράσεων, εκατέρωθεν ανακοινώσεις και ποσταρίσματα στο Instagram, ακόμη και την παρέμβαση του ΠΣΑΠ.

«Ηταν απαράδεκτη συμπεριφορά και πρέπει να μεριμνήσει η Ελληνική Ομοσπονδία, καθώς υπάρχει και βίντεο», σχολίασε ο μαροκινός άσος, το μέρος του οποίου πήρε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Ας τον μαζέψει κάποιος. Δεν θέλω να πω τίποτε για το παιχνίδι». Θέση πήρε και ο ΠΣΑΠ καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά του γνωστού παράγοντα: «Ο ΠΣΑΠ βρίσκεται στο πλευρό του ποδοσφαιριστή, ηθικά και ουσιαστικά, και εύχεται αντίστοιχες συμπεριφορές τόσο να απομονωθούν όσο και επιτέλους κάποια στιγμή να εξαλειφθούν διά παντός από τα γήπεδα της χώρας μας».

Την ίδια στιγμή και ενώ ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι στη φάση του Μάτος στο 68′, που δεν είδε ο διαιτητής Κατσικογιάννης (γράφτηκε ότι πήρε παραπεμπτικό βαθμό από τον παρατηρητή Σπυρόπουλο), πατέρας και γιος Σαββίδης συνέστησαν… δύο διαφορετικές ειδικότητες ιατρών στον Αλέξη Κούγια: ο Ιβάν Σαββίδης ψυχίατρο και ο Γιώργος Σαββίδης οφθαλμίατρο, εξηγώντας ότι αυτές τις μέρες δεν ήταν στην Ελλάδα, άρα ούτε και στη Λάρισα, όπως αναφέρει στην πολύ καυστική ανακοίνωσή του ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λάρισα, η οποία κατήγγειλε Ιβάν και Γιώργο Σαββίδη, καθώς και τον Ελ Καντουρί.