Έμφαση σε ζητήματα εμπορικών πρακτικών, τιμολόγησης, αλλά και δικαιωμάτων για επανορθώσεις ή αποζημιώσεις σε περίπτωση αποκλίσεων μεταξύ της πραγματικής ποιότητας σύνδεσης και της ονομαστικής που αναφέρεται στο συμβόλαιο δίνει το σχέδιο μέτρων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που τέθηκε σε διαβούλευση.

Πρόκειται για το σχέδιο απόφασης για την εξειδίκευση θεμάτων του Κανονισμού 2015/2120 «για τη θέσπιση μέτρων σχετικά με την πρόσβαση στο ανοικτό διαδίκτυο και την τροποποίηση της Οδηγίας 2002/22/ΕΚ για την καθολική υπηρεσία και τα δικαιώματα των χρηστών όσον αφορά δίκτυα και υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών».

Το σχέδιο απόφασης της ΕΕΤΤ ετέθη σε δημόσια διαβούλευση από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017. Ο εν λόγω Κανονισμός αποσκοπεί στη θέσπιση κοινών κανόνων για τη διασφάλιση της ισότιμης και μη διακριτικής διαχείρισης της κίνησης κατά την παροχή υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο και των σχετικών δικαιωμάτων των τελικών χρηστών. Στόχος είναι η διασφάλιση της συνεχούς λειτουργίας του διαδικτυακού οικοσυστήματος ως κινητήριος δύναμη της καινοτομίας.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr