Το δημοψήφισμα στην Καταλωνία δίχασε την Μπαρτσελόνα. Το παιχνίδι με τη Λας Πάλμας στο Καμπ Νου πέρασε από χίλια κύματα και τελικά διεξήχθη χωρίς θεατές, καθώς η ισπανική ομοσπονδία δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που ζήτησαν οι Μπλαουγκράνα.

Διαφωνίες υπήρξαν και στα αποδυτήρια, καθώς παίκτες από την Καταλωνία, με πρώτο τον Πικέ, δεν ήθελαν να διεξαχθεί το παιχνίδι.

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα μίλησε δακρυσμένος μετά το ματς: «Ηταν η χειρότερη ποδοσφαιρική εμπειρία στη ζωή μου. Μας ζητήθηκε η άποψή μας, την καταθέσαμε όλοι, αλλά στο τέλος υποχρεωθήκαμε να αγωνιστούμε. Ο πρόεδρος προσπάθησε να αναβάλει το παιχνίδι. Είμαι περήφανος για την Καταλωνία. Δεν είμαστε κακοί άνθρωποι, απλά θέλαμε να μας δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσουμε. Η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο για να πει ψέματα. Λένε ότι είμαστε μια μικρή μειοψηφία και ότι διαμαρτυρόμαστε προκαλώντας αναταραχές. Αποδείχτηκε ότι δεν είναι έτσι, είμαστε εκατομμύρια».

Ο Πικέ όμως αναφέρθηκε και στην Εθνική Ισπανίας: «Αν ο προπονητής ή η ομοσπονδία πιστεύει ότι είμαι πρόβλημα ή ενοχλώ την Εθνική, μπορώ να κάνω στην άκρη και να αποχωρήσω πριν από το 2018. Δεν είναι διαγωνισμός πατριωτισμού να αγωνίζεσαι στην Εθνική. Σημαίνει να είσαι εκεί, να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και να αγωνίζεσαι για τη νίκη».

Παράλληλα, υπέβαλε την παραίτησή του και ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Βιγιαρουμπί, καθώς διαφώνησε με την επιλογή της διοίκησης να διεξαχθεί το ματς με κλειστές πόρτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας δεν μεταδόθηκε από τον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, προσπάθησε να εξηγήσει την απόφαση μέσω του τηλεοπτικού καναλιού της ομάδας: «Θα χάναμε έξι βαθμούς. Τρεις από τον μηδενισμό και άλλους τρεις λόγω τιμωρίας. Η ομοσπονδία δεν ήθελε να αναβληθεί το παιχίδι και δεν μας άφησε άλλη επιλογή. Ετσι, καθώς αν δεν αγωνιζόμασταν το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο,

καταλήξαμε στη διεξαγωγή του ματς χωρίς θεατές».

Σε ό,τι αφορά το ματς, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ με δύο γκολ του Μέσι και ένα του Μπουσκέτς νίκησε 3-0 τη Λας Πάλμας. Ο Μέσι έφτασε τις 594 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και ανέβηκε στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον Πουγιόλ. Μπροστά του έχει τον Τσάβι (767) και τον Ινιέστα (639).

Στο Μπερναμπέου, οι οπαδοί της Ρεάλ «απάντησαν» στο δημοψήφισμα της Καταλωνίας με ισπανικές σημαίες. Επίσης, στο 12ο λεπτό του αγώνα (12ος παίκτης) σήκωσαν κάρτες με την ισπανική σημαία, τις οποίες είχαν προμηθευτεί πριν από την είσοδο τους στο γήπεδο. Οσον αφορά το παιχνίδι με δύο γκολ του Ισκο, η Ρεάλ νίκησε 2-0 την Εσπανιόλ.

Σε άλλα ματς, η Σεβίλλη νίκησε 2-0 τη Μάλαγα, η Βαλένθια 3-2 την Μπιλμπάο, ενώ ισόπαλο 0-0 τέλειωσε το ματς Λεγανές – Ατλέτικο Μαδρίτης. Το σκορ της αγωνιστικής σημειώθηκε στο Ανοέτα: Σοσιεδάδ – Μπέτις 4-4.