Η συμφωνία του Ζοσέ Ανιγκό με τον Λεβαδειακό ήταν μια έκπληξη, καθώς η παρουσία του και μόνο για χρόνια στη Μαρσέιγ αποτελεί ένα βαρύ βιογραφικό. Ο 56χρονος τεχνικός έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα της Λιβαδειάς από πολύ νωρίς, καθώς με δικές του ενέργειες ήρθε ο Μπραντάο. Η προχθεσινή νίκη επί του Απόλλωνα (με ανατροπή) ήταν το τελευταίο από τα κατορθώματά του. Αφού κατάφερε να ξεπεράσει με επιτυχία τις δύο πρώτες αγωνιστικές, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, όλα τα άλλα ήταν πιο εύκολα.

Ο Ανιγκό ξέρει να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες, χρησιμοποιεί πάντα αυτούς που είναι στην καλύτερη κατάσταση και πάνω απ’ όλα έχει καταφέρει να τους περάσει το πνεύμα του νικητή. Κι αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Ο Λεβαδειακός, που παρέμεινε στην κατηγορία επειδή υποβιβάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους ο Ηρακλής, αποτελεί πραγματικά μια ευχάριστη έκπληξη. Τον ρόλο του Ανιγκό στην εξαιρετική έως τώρα παρουσία του Λεβαδειακού παραδέχτηκε και ο επιθετικός της ομάδας Πέτρος Γιακουμάκης, ο οποίος υποστήριξε πως ο γάλλος τεχνικός έχει δώσει άλλη πνοή στην ομάδα.

Γεννήθηκε και έπαιξε ποδόσφαιρο στη Μασσαλία. Ουσιαστικά όλη του η καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστή όσο και ως προπονητή είναι συνδεδεμένη με τη Μαρσέιγ.

Η μεγαλύτερή του στιγμή με τη γαλλική ομάδα ήταν την περίοδο 2003-2004, όταν την οδήγησε στον τελικό του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (ηττήθηκε στο Γκέτεμποργκ από τη Βαλένθια).