Ο Μίλαν Ράσταβατς (φωτογραφία) είναι το μεγάλο στοίχημα της Ξάνθης. Η επιλογή του έγινε ύστερα από αρκετή σκέψη και ο ίδιος γνώριζε πολύ καλά ότι ο προκάτοχός του στον πάγκο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν απόλυτα επιτυχημένος.

Ο 43χρονος Σέρβος, που έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής στη Ραντνίτσκι Νις, υποσχέθηκε από την πρώτη στιγμή να παρουσιάσει πράγματα που θα αρέσουν στους οπαδούς της ομάδας.

Προς το παρόν έχει κρατήσει την υπόσχεσή του. Η Ξάνθη πήρε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό, παραμένει αήτητη στα Πηγάδια και παράλληλα έχει σημειώσει δύο εκτός έδρας νίκες επί Πλατανιά και Κέρκυρας.

Ξεκίνημα δηλαδή ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για έναν προπονητή που αποφάσισε να δουλέψει για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του. Ωστόσο ο Ράσταβατς έχει δείξει πως δεν φοβάται να αναλάβει καμία δουλειά. Εως τώρα έχει δουλέψει από ομάδα γυναικών έως τις Ελπίδες της Εθνικής Σερβίας.

Ενα από τα βασικά στοιχεία του 43χρονου Σέρβου είναι πως καταφέρνει να διαβάζει σωστά τον αντίπαλο. Παράλληλα, η προσοχή του εστιάζεται στο δημιουργικό κομμάτι και φυσικά στο σκοράρισμα. Σε ό,τι αφορά την αμυντική λειτουργία, έως τώρα δείχνει εξαιρετική.