Μια ματιά στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας φτάνει για να διαπιστώσουμε την αλλαγή που παρατηρείται στον ποδοσφαιρικό χάρτη, έξι αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτή η διαφορετική εικόνα έχει να κάνει με την παρουσία ομάδων – έκπληξη στις πρώτες θέσεις και με αποτελέσματα «βόμβες» εις βάρος των ομάδων του Big Four.

Την ευθύνη για αυτές τις «βόμβες» αναλαμβάνουν οι προπονητές των ομάδων, αυτοί που οργάνωσαν αυτές τις «επιχειρήσεις». Ο Αυστριακός Νταμίρ Κάναντι στον Ατρόμητο, ο Γάλλος Ζοζέ Ανιγκό στον Λεβαδειακό, ο Σέρβος Μίλαν Ράσταβατς στην Ξάνθη, αλλά και ο δικός μας, ο Σάββας Παντελίδης, στον Αστέρα Τρίπολης.

Βλέπουμε λοιπόν ότι Ατρόμητος και Λεβαδειακός συνεχίζουν αήττητοι μετά την 6η αγωνιστική. Ιδιαίτερα η ομάδα της Λειβαδιάς έχει αφήσει πίσω της κι ένα δύσκολο πρόγραμμα, καθώς άρχισε με τον ΠΑΟΚ στην έδρα της και συνέχισε με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Αλλα και ο Ατρόμητος κατάφερε προχθές να περάσει από το Γ. Καραϊσκάκης νικώντας 1-0 τον Ολυμπιακό.

Εξαιρετική είναι και η πορεία της Ξάνθης, με δύο εκτός έδρας νίκες και αήττητο σερί στα Πηγάδια.

Επίσης, ο Αστέρας Τρίπολης δείχνει διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο, με αποκορύφωμα την προχθεσινή νίκη επί της ΑΕΚ, με την οποία έσπασε το αήττητο της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Κάναντι άξιζε το ρίσκο

Αρχή λοιπόν με τον Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος έφερε στον Ατρόμητο τον αέρα από τις αυστριακές Αλπεις. Ο 47χρονος τεχνικός αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να δουλέψει για πρώτη φορά εκτός Αυστρίας. Η διοίκηση του Ατρομήτου αναζήτησε προπονητή όταν ο Πορτογάλος Σα Πίντο δέχτηκε την πρόταση από τη Σταντάρ Λιέγης. Το ρίσκο με την επιλογή του αυστριακού τεχνικού φαίνεται πως άξιζε τον κόπο. Το ελληνικό κοινό τον έμαθε όταν ο Ατρόμητος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας τους.

Εγινε γνωστός από την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην Αλταχ, την οποία ανέλαβε στη Β’ κατηγορία της Αυστρίας και την οδήγησε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η επιτυχία με την Αλταχ εξαργυρώθηκε με μια πρόταση από τη Ραπίντ Βιέννης, όμως η παρουσία του εκεί δεν είχε επιτυχία. Υστερα από έξι μήνες τα άσχημα αποτελέσματα τον οδήγησαν στην έξοδο.

Ο Νταμίρ Κάναντι έδειξε ότι είναι άνθρωπος με υπομονή. Για πολλούς, η παρουσία του Ατρομήτου στα δύο πρώτα ματς μπορεί να μην ήταν η καλύτερη. Ωστόσο, η ομάδα παραμένει αήττητη και, το πιο βασικό, άρχισαν οι νίκες. Πρώτα το ξέσπασμα στο ματς με τη Λαμία και στη συνέχεια η προχθεσινή νίκη επί του Ολυμπιακού. Ο Ατρόμητος διαθέτει ποιοτικό ρόστερ και ο Κάναντι ξέρει τον τρόπο να το διαχειριστεί σωστά. Στο προχθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένος, έστησε εξαιρετικά την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και τη βοήθησε όταν χρειάστηκε.