Να αλλάξει την πολιτική της προσέγγιση όσον αφορά τα θέματα ανταγωνισμού κάλεσε την Δευτέρα την ΕΕ οΓάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, σημειώνοντας ότι η στάση που τηρεί επί του παρόντος βάζει εμπόδια στις ευρωπαϊκές εταιρίες συγκριτικά με τους ανταγωνιστές τους από τις ΗΠΑ ή την Κίνα.

Σε ομιλία του στο επιχειρηματικό συνέδριο “French Fab”, ο Λεμέρ δήλωσε πως τα θέματα του ανταγωνισμού και της αντιμονοπωλιακής πολιτικής «δεν μπορούν να είναι πλέον το άλφα και το ωμέγα της ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής».

«Οι ανταγωνιστές μας, αυτοί είναι η Κίνα, είναι οι ΗΠΑ, είναι οι μεγαλύτερες δυνάμεις στον πλανήτη. Η Ευρώπη θα γίνει μια μεγάλη βιομηχανική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή μόλις θα έχουμε το κουράγιο να ενωθούμε παρά να χωριστούμε»,είπε χαρακτηριστικά.

Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική Siemens και η γαλλική Alstom ανακοίνωσαν τη συγχώνευση των σιδηροδρομικών τους δραστηριοτήτων σε μια συμφωνία, η οποία, σύμφωνα με τις εταιρίες, θα τις βοηθήσει να ανταγωνιστούν καλύτερα την κρατική, κινεζική CRRC.