Εδώ και πολλά χρόνια το Ζέεφελντ αποτελεί το βασικό μέρος όπου γίνεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού τα καλοκαίρια. Σε αυτό το δεκαήμερο θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Ρέντης θα θυμίζει λίγο… Ζέεφελντ καθώς ο Τάκης Λεμονής θα επιδιώξει να μαζέψει κάπως τα κακώς κείμενα που έχει δει σε μια όχι καλά δουλεμένη ομάδα την οποία παρέλαβε από τον Μπέσνικ Χάσι. Ή μάλλον, αν προτιμάτε, σε μια ομάδα που είχε δουλέψει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς για να βγάλει εις πέρας το στοίχημα της επιστροφής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κακά τα ψέματα, νέα προετοιμασία (ακόμα και μίνι) ο έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να κάνει, αφενός διότι λείπουν οι διεθνείς και κατά δεύτερον λόγο επειδή δεν είναι απλό να ξανακάνεις προετοιμασία μέσα στη χρονιά (ο Ζίκο που το είχε επιχειρήσει είχε «κάψει» την ομάδα τότε).

Το ζητούμενο λοιπόν για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού (που όμως παράλληλα είναι και παλιός, καθώς γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και κυρίως τις απαιτήσεις που έχει ο συγκεκριμένος σύλλογος) είναι περισσότερο να μοιράσει – ξεκαθαρίσει τους ρόλους στους παίκτες για να αποκτήσει η ομάδα αυτοματισμούς που της λείπουν τόσο πολύ και φαίνεται αυτό στα παιχνίδια.

Ο Μάριν, για παράδειγμα, έχει παίξει και μέσος και εξτρέμ, όπως και ο Ρομαό που έχει αγωνιστεί σε πάνω από μια θέση.

Ο Τάκης Λεμονής θα προσπαθήσει να συγκεκριμενοποιήσει περισσότερο τον ρόλο του καθενός, ώστε αυτός να γίνει κατανοητός και να βγουν έτσι κάποιοι αυτοματισμοί τόσο στην άμυνα όσο –κυρίως –στη δημιουργία και την επίθεση.

Σιγά σιγά θα ξαναβάλει τον Κώστα Φορτούνη στην εξίσωση, που ακόμα και στην κακή του μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ ένα θέμα είναι το πώς θα μπορέσει να δώσει τις απαραίτητες ανάσες στον πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας του, τον Οτζίτζα-Οφόε, που παίζει εδώ και καιρό στα κόκκινα και μάλιστα έβγαλε το τελευταίο δεκάλεπτο με τον Ατρόμητο ως τραυματίας!

Στο να φτιάχνει την ψυχολογία, ιδιαίτερα των νέων παικτών, ο Τάκης Λεμονής είναι μανούλα και ήδη έχει ξεκινήσει… εντατικά σε αυτό τον τομέα, προκειμένου να ανεβάσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του. Οπως και να έχει όμως, αν δεν έρθουν οι νίκες, το κλίμα είναι δύσκολο να βελτιωθεί.