Πολύ άσχημη εντύπωση προκάλεσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στο Πουέρτο Ρίκο, το οποίο επισκέφθηκε προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών που υπέστη και να συνδράμει στην αποκατάστασή τους και αντί γι’ αυτό έφτασε στο σημείο να πετάει σαν μπασκετμπολίστας χαρτιά υγείας σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη (φωτογραφία κάτω), ενώ δήλωσε προσβλητικά πως οι ζημιές στο νησί έριξαν έξω τον προϋπολογισμό του αμερικάνικου κράτους.

«Δεν μου είναι ευχάριστο που σας το λέω, Πουέρτο Ρίκο, αλλά έχετε καταστρέψει τον προϋπολογισμό μας. Ξοδέψαμε πολλά χρήματα στο Πουέρτο Ρίκο» είπε ο αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του που μεταδίδονταν από την τηλεόραση.

Σύγκρινε τον τυφώνα Μαρία με τον τυφώνα Κατρίνα που είχε σαρώσει το 2005 τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι «κάθε θάνατος είναι τρομακτικός, αλλά αν δείτε μια απίστευτη καταστροφή, όπως με την Κατρίνα, που κανείς δεν έχει δει σαν αυτή, με εκατοντάδες, εκατοντάδες, εκατοντάδες νεκρούς και τι συνέβη εδώ με μια καταιγίδα… Ποιος ήταν ο απολογισμός σας;», ρώτησε μόλις εκείνη τη στιγμή τους παρευρισκόμενους.

«Να σταματήσει να κάνει σχόλια που μας πληγώνουν»

Oταν άκουσε ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 16, τους ζήτησε να «είναι υπερήφανοι» που έχουν τόσους λίγους νεκρούς σε σύγκριση με τον αριθμό των θυμάτων από τον Κατρίνα.

Εξήρε την αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, προβάλλοντας τον εαυτό του και επιχειρώντας να υποβαθμίσει το μέγεθος των απωλειών στο Πουέρτο Ρίκο, το οποίο αποτελεί τμήμα της αμερικάνικης επικράτειας.

Η δήμαρχος του Σαν Χουάν, πρωτεύουσας του Πουέρτο Ρίκο, εξέφρασε την ελπίδα να σταματήσει ο Ντόναλντ Τραμπ να «εκστομίζει σχόλια που πληγώνουν τους ανθρώπους μας».

«Δεν μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά» είπα η Κάρμεν Γιούλιν Κρουζ στο CNN.