Το παιχνίδι Κύπρου – Βοσνίας, στο οποίο η αυριανή αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας επέστρεψε από το 0-2 και επικράτησε με 3-2, έχει ως παράδειγμα προς αποφυγήν ο Μίκαελ Σκίμπε για τους παίκτες του.

Η Εθνική δοκιμάζεται αύριο βράδυ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, στο πιο δύσκολο παιχνίδι από τα δύο τελευταία που θέλει να πάρει, για να δει τελικά αν θα τερματίσει στη δεύτερη θέση. Και αν αυτή οδηγεί στα μπαράζ (καθώς υπάρχει η πιθανότητα η δεύτερη ομάδα του ομίλου μας να είναι η χειρότερη δεύτερη των εννέα ομίλων και να αποκλειστεί).

Ο γερμανός τεχνικός δίνει βαρύτητα στα μετόπισθεν θέλοντας να θωρακίσει κυρίως την άμυνά του, θεωρώντας πως το γκολ θα έρθει για την εθνική μας ομάδα και γι’ αυτό επισημαίνει συχνά στους παίκτες ότι θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και να μην υποτιμήσουν τους Κύπριους ακόμα και αν βρεθούν μπροστά στο σκορ.

Ασχημα νέα για Δώνη

Χθες πάντως δεν πήρε το ευχάριστο νέο που περίμενε, καθώς ο Τάσος Δώνης θα μείνει οριστικά εκτός των δύο τελευταίων αγώνων έχοντας υποστεί θλάση μέσου γλουτιαίου μυός, όπως έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν από τους καλύτερους μπαίνοντας ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος με τη Βοσνία στη Ζένιτσα και εξαιρετικός κόντρα στο Βέλγιο στο Καραϊσκάκη, διανύοντας περίοδο μεγάλης φόρμας –και αυτό είναι ένα σοβαρό πλήγμα.

Οσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού, την καλύτερη ατάκα την είπε ο τέως διεθνής Κύπριος του ΠΑΟΚ, ο Ηλίας Χαραλάμπους, τον οποίο θα τιμήσουν τόσο η Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου (στο ημίχρονο του αγώνα με την Ελλάδα) για την προσφορά του στην Εθνική Ανδρών όσο και η ΕΠΟ.

«Εδώ δεν είναι Eurovision που μας δίνουν και τους δίνουμε 12 βαθμούς. Εχουμε τη δική μας περηφάνια, το δικό μας εθνόσημο, τη δική μας ταυτότητα» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Sport FM Kύπρου ο τέως διεθνής αμυντικός του Δικεφάλου, ενώ ο νυν αρχηγός της Εθνικής Κύπρου Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης πρόσθεσε:

«Θα είναι ένας όμορφος αγώνας με δύο εθνικές ομάδες αδελφοποιημένες. Θα σταθούμε στον εθνικό ύμνο και θα τραγουδάμε και οι 22 ποδοσφαιριστές. Εχουμε την ίδια κουλτούρα, θρησκεία και γλώσσα. Νιώθουμε Ελληνες, όμως θέλω να το παραλληλίσω με την εποχή που ήμασταν μικροί, τότε που παίζαμε με την άλλη γειτονιά. Ο καθένας ήθελε να νικήσει για τον εγωισμό του. Είμαστε λάτρεις της Εθνικής Ελλάδας όταν παίζει σε Euro και Μουντιάλ, όμως τώρα θα παίξουμε για την Εθνική μας».