Αύριο το βράδυ (22.20, ΕΡΤ2) στο Μόντρεαλ, την πόλη όπου η Νάντια Κομανέτσι είχε πετύχει το τέλειο δεκάρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα προσπαθήσει να αγγίξει τη δική του τελειότητα.

Είναι στην καλύτερη ίσως αγωνιστική κατάσταση της καριέρας του και έχει όλα τα φόντα να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη φορά στους κρίκους, ένα επίτευγμα που αν το καταφέρει θα τον φέρει σε ένα κλειστό κλαμπ μόλις οκτώ αθλητών που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο στα 114 χρόνια της ιστορίας των αγώνων.

Σε ένα γκρουπ όπου ξεχωρίζει φυσικά ο ιταλός υπεραθλητής Γιούρι Κέκι με πέντε συνεχόμενους τίτλους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (από το 1993 έως και το 1997) ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν από δύο τίτλους.

Με τη μόνη διαφορά ότι ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε τον κανονισμό τότε, στη δεκαετία του 1990, όταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξαγόταν κάθε χρόνο και όχι ανά τετραετία (πολύ παλαιότερα) ή ανά διετία όπως τώρα.

Τον ίδιο κανονισμό αξιοποίησε και ένας ακόμα μεγάλος γυμναστής των κρίκων, ο Κινέζος Τσεν Γιμπίνγκ, που έκανε δύο φορές το «ριπίτ» (2006-2007 και 2010-2011).