Παραδοσιακά, το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς μεταξύ των Αιωνίων γίνεται τέτοια εποχή και πολλές φορές κεκλεισμένων των θυρών, με τη μόνη διαφορά ότι συνήθως είναι για το Κύπελλο. Αύριο στο άδειο ΣΕΦ (19.30, Cosmotesports 4) Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα συγκρουστούν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, σε ένα παιχνίδι που δίνει πολλά και τίποτε.

Χαρακτηριστικά θα θυμίσουμε ότι πέρυσι οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 25 πόντους, αλλά έχασαν πανηγυρικά το πρωτάθλημα χάνοντας με 15 πόντους το πιο κρίσιμο ντέρμπι, που ήταν στο φινάλε και όχι στην αρχή.

Οι δύο ομάδες είναι ακόμα ανέτοιμες και με απουσίες (όπως του Ρόμπερτς του Ολυμπιακού, που δεν θα είναι παρών, ενώ δύσκολα θα προλάβουν εκατέρωθεν Παπανικολάου και Λεκαβίτσιους), αλλά είπαμε όλα κρίνονται στο φινάλε, όπως παραδέχονται μιλώντας στα «ΝΕΑ» Πρίντεζης και Λοτζέσκι.

«Θα προτιμούσα να επικρατήσουμε του Παναθηναϊκού στο τελευταίο ντέρμπι της χρονιάς το καλοκαίρι και όχι στο πρώτο. Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν θέλουμε να νικήσουμε την Κυριακή, αλλά κακά τα ψέματα, ακόμα και Ευρωλίγκα να έχεις πάρει, καλό καλοκαίρι κάνεις αν φύγεις από το γήπεδο πρωταθλητής» λέει στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Πρίντεζης, που θα επωμιστεί και φέτος έναν μεγάλο ρόλο για τους Ερυθρόλευκους στην επίπονη σεζόν που ξεκινά το Σαββατοκύριακο με τους αγώνες του πρωταθλήματος και μεσοβδόμαδα με την Ευρωλίγκα.

«Είναι μια ακόμα χρονιά προκλήσεων για μας, που θα πρέπει να φτάσουμε και πάλι ώς το τέλος, έχοντας και μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας. Πέρυσι το πληρώσαμε αυτό καθώς στο τέλος μείναμε λίγο από… βενζίνη, το ρόστερ όμως φέτος είναι βαθύτερο. Ο στόχος της ομάδας φέτος θα είναι να παίξει ακόμα πιο θεαματικά στην επίθεση με όπλο τον αιφνιδιασμό και τις περισσότερες κατοχές, χωρίς να ξεχνάμε το βασικό μας πλεονέκτημα πάντως που είναι η άμυνα» λέει ο άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος τον τελευταίο καιρό παίρνει… μαθήματα πατέρα από τον καλό του φίλο και συμπαίκτη Βασίλη Σπανούλη, που και αυτός απέκτησε πρόσφατα κόρη, με τη διαφορά όμως ότι για αυτόν ήταν το πέμπτο του παιδί.

Ο Γιώργος και η σύντροφός του Στέλλα απέκτησαν την πρώτη κόρη, η οποία ακόμα ευτυχώς δεν τρομάζει από τα τατουάζ του μπαμπά της. «Είναι ακόμα μικρή ευτυχώς και δεν τρομάζει, αργότερα θα δούμε. Πάντως είναι πραγματικά φοβερό το πώς σου αλλάζει τη ζωή ο ερχομός ενός παιδιού, τις προτεραιότητές σου, τα πάντα» λέει ο παλαιότερος παίκτης του Ολυμπιακού, που εύχεται να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του.

«Ηταν όνειρο ζωής όταν πρωτοξεκίνησα στον Ολυμπιακό το να μείνω για χρόνια στην ομάδα. Το ευχόμουν και το ονειρευόμουν, αλλά ήξερα ότι είναι πολύ δύσκολο. Συνεπώς νιώθω πανευτυχής που είμαι ακόμα εδώ και μακάρι να τελειώσω και την καριέρα μου στον Πειραιά» προσθέτει ο Γιώργος Πρίντεζης, που δεν ξεχνά και το καλοκαίρι με την εθνική ομάδα και είναι κάθετος:

«Ηταν αποτυχία για μένα η μη είσοδος στην τετράδα. Ισως να μην αξίζαμε να μπούμε σε αυτήν, αλλά είχαμε τεράστια ευκαιρία να μπούμε. Προσωπικά στενοχωρήθηκα πολύ με την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μας έλειψε πάρα πολύ γιατί είναι μεγάλος παίκτης. Οταν συνειδητοποιήσαμε τι brand name είναι ο Γιάννης για το ΝΒΑ ολόκληρο, καταλάβαμε και το θέμα. Ομως βγήκαμε και άλλοι παίκτες μπροστά και προσπαθήσαμε για το καλύτερο, όπως και ο κόουτς Μίσσας που ήταν άδικο να δεχθεί τέτοια κριτική. Ηταν για κάποιους, κακώς, το εύκολο θύμα.

Ολοι πήγαμε εκεί και όλοι φταίμε» καταλήγει.