«Τη θρασυδειλία και το μίσος των χρυσαυγιτών που στρέφεται κατά ταλαιπωρημένων ανθρώπων, εργατών – Ελλήνων και μεταναστών» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή «όχι μόνο για την κωλυσιεργία της δίκης, αλλά και γιατί συμμορίες φασιστών δρουν ανενόχλητες σε περιοχές όπως τον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους τής ηγεσίας της Χρυσής Αυγής». Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό «να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τους θρέφουν».

Τον αποτροπιασμό της εκφράζει με δήλωσή της και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. «Το ρατσιστικό τέρας είναι ζωντανό και προκαλεί» υπογραμμίζει και καλεί την κυβέρνηση «να κάνει το καθήκον της πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές».

«Οι δράστες και οι οργανωτές των επιθέσεων πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Ιδιαίτερα αιχμηρή στέλνοντας σαφές μήνυμα στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα είναι η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα, δεν δικαιολογείται καμία ολιγωρία». Σε ανακοίνωσή του, Το Ποτάμι τονίζει ότι «οι νεοναζί συνεχίζουν την εγκληματικής τους δράση» και προσθέτει ότι η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής πρέπει να απομονωθεί από τους πολίτες και η ελληνική Δικαιοσύνη να αποφανθεί για τη δράση της.