«Εχουν δώσει τελεσίγραφο τριών ημερών στους μετανάστες εργάτες να φύγουν από την Γκορυτσά απειλώντας με δολοφονίες» : Από τον περασμένο Μάιο ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Γκορυτσά Ασπροπύργου. «Δρα ανοιχτά συμμορία φασιστών σχεδιάζοντας και οργανώνοντας δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών γης, περιπολίες κουκουλοφόρων στα χωράφια και πογκρόμ τα βράδια. Εχουν τραυματιστεί δεκάδες» κατήγγειλαν. «Δεν πρόκειται για αγανακτισμένους κατοίκους αλλά για οργανωμένους φασίστες που στοχοποιούν τους μετανάστες εργάτες γης».

«Αν δεν φύγετε για τη χώρα σας, θα σας κάψουμε ζωντανούς» απειλούσαν 15 περίπου τραμπούκοι που, όπως καταγγέλθηκε στις 3 Απριλίου, εισέβαλαν στην κατοικία τεσσάρων μεταναστών και τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους με ξύλα.

Τα κρούσματα βίας έχουν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Ανήμερα της φετινής επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στην περιοχή Νέας Ιωνίας μέλος της πακιστανικής κοινότητας ξυλοκοπήθηκε από άγνωστο ο οποίος εκτόξευσε απειλές εναντίον του.